Yogscast Jingle Jam 2018

Ob prazničnem času je lepo obdarovati, tudi če v zameno ne pričakujete darila. Preko strani Humble Bundle pa lahko v zameno za dobrodelnost vseeno dobite kar nekaj (digitalnih) dobrin. Izmed mnogih akcij na tej strani je ena izmed največjih Yogscast Jingle Jam v sodelovanju s podjetjem The Yogscast, katere celoten izkupiček gre v dobrodelne namene.

Angleško podjetje The Yogscast, ki je najbolj znano po vsebinah, povezanih z igrami, na svojih kanalih na spletiščih Youtube in Twitch, je decembra 2011 začelo z vsakoletno dobrodelno akcijo, ki spodbuja gledalce, da donirajo raznim dobrodelnim organizacijam. Od 2014 naprej ima ta akcija za ime variacijo naslova Yogscast Jingle Jam s pripeto letnico.

Dogodek se odvija prvih 25 dni v decembru z vsakodnevnim prenosom v živo na njihovem twitch kanalu, gledalci pa sbodbujajo k doniranju tako, da kupijo sveženj iger in dodatkov za igre. Doniraš lahko poljuben znesek, vendar je minimalna cena za pridobitev iger 35 ameriških dolarjev. Celoten izkupiček je namenjen devetim dobrodelnim organizacijam, za katere lahko vsak darovalec nastavi, koliko njegovega denarja bo namenjenega kateri organizaciji.

Od leta 2011 do sedaj je Yogscast v dobrodelne namene zbralo čez 12 milijonov ameriških dolarjev za veliko različnih dobrodelnih organizacij. Za svoje dobrodelno delo so prejeli tudi dve nagradi. Če imate pred 25. decembrom kaj časa, si oglejte katerega izmed njihovih prenosov v živo, če pa imate pred koncem decembra kaj razpoložljivega denarja, si oglejte ponudbo na tej strani in razmislite o darovanju denarja v dobrodelni namen.

Viri:

Komentarji

Anže Kristan

Kot študenta Fakultete za Računalništvo in Informatiko ga seveda zanima tehnologija, še posebej interaktivne vsebine in računalniška grafika. Poleg tega sta mu všeč tudi glasba in vizualna umetnost.

Prosti čas posveča igranju video iger, poslušanju glasbe ali učenju novih stvari iz področij zanimanja.

Latest posts by Anže Kristan (see all)