Ko se članek spremeni v video

Že nekaj let na svetu poteka pravi medijski direndaj glede video vsebine. Praktično vsi mediji in vsa podjetja so vsaj do neke mere svoje vsebine prestavila na video. Od vsakega novega start-up-a se pričakuje, da ima vsaj en tako imenovan »demo«, ki na kratko povzame podjetje, njegovo vizijo in delovanje. Zato ni čudno, da se je pojavilo podjetje, ki je za dolgotrajen proces ustvarjanja posnetkov iznašlo boljši način.

Podjetje Wibbitz sicer obstaja že od leta 2011, a šele v zadnjem času postaja vedno bolj znano tudi širši javnosti. Je internetni ponudnik video storitev, ki avtomatsko analizira članek, ga obnovi, pobere slike in posnetke iz množičnih javnih medijev in sestavi ustrezne video odseke za zgodbo v članku. Tako se lahko sam članek popestri, saj so članki, ki so opremljeni z videom, mnogo bolj berljivi širši javnosti. To vse seveda naredi računalnik z implementirano umetno inteligenco, ki mukotrpno večurno delo spremeni v enostaven klik na gumb.

Sama kvaliteta videov je res izjemna in ne da se jih ločiti od video odsekov, ki jih pripravijo ljudje. Njegova glavna prednost je hitrost, saj lahko video sestavi v nekaj minutah. To je tudi razlog, zakaj je sploh v tujini Wibbitz postal tak uspeh, saj na njihovi platformi dnevno nastane okoli 10 000 videov, njihove stranke pa so tako posamezniki, kakor tudi več kot 70 svetovno priznanih medijev. To je dobrodošlo predvsem za manjše organizacije, ki se običajno ne morejo kosati z velikimi mediji, saj je produkcija video vsebine drag in dolgotrajen proces, ki si ga manjše organizacije žal ne morejo privoščiti na redni bazi.

Wibbitz je res dobro zagrabil priložnost, ki mu je bila ponujena. Očitno so sam potencial video vsebine prepoznali že zelo hitro in zdaj se jim vse skupaj zelo dobro obrestuje. Če bi pa še radi prebrali kaj o sistemu, ki zna članek spremeniti v človeški govor, pa si preberite na tej povezavi.

Viri:

Komentarji

Žan Magerl

Poleg tega, da je splošno izjemno razgledan, je tudi človek, ki vsaki stvari želi priti do dna, ugotoviti kako kaj deluje, zakaj je takšno kot je in ali bi to lahko izboljšali. To pomeni, da se bo čisto spustil v stvar, ki mu je trenutno padla v oči, in ne bo nehal, dokler ne ugotovi vsega, kar je za ugotoviti o določeni temi.
Verjetno bi ga lahko z eno besedo povzeli kot radovednega.
Žan Magerl

Latest posts by Žan Magerl (see all)

Žan Magerl

Poleg tega, da je splošno izjemno razgledan, je tudi človek, ki vsaki stvari želi priti do dna, ugotoviti kako kaj deluje, zakaj je takšno kot je in ali bi to lahko izboljšali. To pomeni, da se bo čisto spustil v stvar, ki mu je trenutno padla v oči, in ne bo nehal, dokler ne ugotovi vsega, kar je za ugotoviti o določeni temi. Verjetno bi ga lahko z eno besedo povzeli kot radovednega.