Varovanje zasebnosti

Spremembe pri varovanju zasebnosti: Z branjem vsebine na spletnem mestu maklus.si se obvezujete k upoštevanju pravil, ki jih lahko preberete tukaj: Pravilnik.

Na portalu spoštujemo vašo zasebnost. Kot poznavalci tehnologije se zavedamo kako pomembna je privatnost v današnjem času, saj so osebni podatki ključen del svobode. Ne dovolimo in ne dopuščamo zlorabe vaših osebnih podatkov.

Za normalno delovanje spletne strani uporabljamo nekaj osnovnih piškotkov, ki jih vidite ob prvem vstopu na spletni portal.  Uporabljamo zgolj analitična orodja, ki nam povedo koliko skupnih ogledov in koliko unikatnih bralcev imamo na spletni strani. Vsi ti podatki so anonimni in nimamo dostopa do nobene druge podrobnosti, razen IP naslova. Vse ostale podrobnosti si lahko preberete ob vstopu na spletno stran oz. ko prvič namestite in sprejmete piškotke.

V primeru komentiranja ne vidimo nobenih osebnih podatkov, saj komentirate z vašim Facebook profilom. Vidimo zgolj vaše ime, priimek in skupno število komentarjev. Teh podatkov ne shranjujemo, obdelujemo ali posredujemo naprej.

Ostali primeri uporabe vaših podatkov so naslednji:

  • Za optimizacijo oglasov. Običajno preko Google AdSense storitve ali preko oglasov, ki jih ustvarimo sami. Oglaševalci dobijo dostop zgolj do analitičnih podatkov in NE vplivajo na odločitve Skupine Maklus.
  • V izjemnih okoliščinah lahko vaše podatke delimo brez vašega dovoljenja, če upravičeno verjamemo, da ste kršili zakon, na primer sovražni govor.
  • V primeru, da stopite v stik z nami. Po končanem pogovoru vaše sporočilo izbrišemo in ga ne shranjujemo.

Ob deljenju vaših podatkov z organi zakona ali oglaševalci

  • Delimo vaše podatke na varen način.
  • Ne dovolimo, da oglaševalci uporabljajo vaše podatke za kontaktiranje v povezavi z njihovim oglaševanjem.

Na spletnem portalu maklus.si obdelujemo in posredujemo zgolj skupno število ogledov ter število unikatnih bralcev, kjer ne vidimo vaših osebnih podatkov.

V primeru dodatnih vprašanj vas vabimo, da nas kontaktirate preko kontaktnega obrazca ali na spletni naslov info@maklus.si