Top 10 Videoiger Leta 2017

Z vedno večjim zanimanjem ljudi za videoigre narašča tudi število razvijalcev in posledično iger samih. Leto 2017 je bilo polno nepozabnih iger in trenutkov, ki so jih ustvarile. V tem članku bom pogledal nazaj na leto, ki nas je zapustilo, ter se spomnil naslovov videoiger, ki so pustile na meni in njihovih ostalih igralcih največji pečat.

The Legend Of Zelda: Breath of the Wild

Vir: Gameranx

Od nadaljevanja te legendarne franšize so mnogi stari oboževalci veliko pričakovali, Breath of the Wild pa je vsa pričakovanja še presegel. Kljub težavam, ki jih je imel Nintendov Switch, je ta open world advanturistična igra postregla z osupljivo vizualno podobo v svojem posebnem umetniškem stilu. Igralec lahko raziskuje, rešuje sestavljanke v več kot 120 svetiščih raztresenih po Hyrule-u, zbira orožje in oklepe, tudi side questov ne manjka. Skratka, Breath of the Wild da igralcu ogromno svobode za izbor stila igranja, ki mu bo najbolj ugajal. Rezultat je nepozabna avantura z več deset, mogoče celo sto urami vsebine.

Cuphead

Vir: Instant Gaming

Ena od videoiger, ki so pustile največji odtis na letu 2017 je definitivno brilijantni Cuphead. Od ostalih iger ga ločijo ročno narisana in animirana podoba ter zahtevnost, ki je povzročila tudi nekaj polemik. Ko prvič vidiš to indie igro dobiš občutek, da je bila narejena v tridesetih letih prejšnjega stoletja, s tem pa se ujema tudi glasba v ozadju, ki je naravnost izjemna.

Playerunknown’s Battlegrounds

Vir: PCGamesN

Battle Royal igre naraščajo v popularnosti že nekaj časa. Po začetni priljubljenosti ampak končnem neuspehu H1Z1, je tako imenovani PUBG odličen naslednik tega žanra videoiger. Počasen in taktičen stil igranja, ki ga spremlja veliko akcije , bo poskrbel za občasno bitje srca, ob zmagi pa boste zelo zadovoljni. Igra je tudi eden glavnih kandidatov za naslednji velik in priljubljen e-sport, bo pa še potrebovala nekaj optimizacije. Lahko jo igrate tudi s prijatelji.

Sonic Mania

Vir: Windows Central

Na prvi pogled izgleda Sonic Mania le kot poklon starim 16-bitnim Sonic igram iz časa, ko je Sega še lahko konkurirala Nintendu. V resnici pa je to in še ogromno več. Ima nekaj delčkov starih Sonic iger, ki pa so dopolnjeni z novimi, barvnimi in nasploh vizualno privlačnimi nivoji z odlično animiranimi junaki, ki jih že dolgo poznamo.

Hollow Knight

Vir: Playlab

Kot je zdaj verjetno že razvidno, imam rad vizualno lepe igre. No, Hollow Knight v tem naravno blešči. Ročno narisan, temen, skoraj nekoliko depresiven svet vas bo poskusil na različne načine spraviti s poti polne ruševin, raznih rastlin ter seveda bitij med katerimi so večina sovražna. Preplet mnogih poti, ki jih je možno raziskati, bo poskrbel za več deset ur vsebine.

Resident Evil 7

Vir: Steam

Grozljive igre skoraj nikoli niso moje najljubše, Resident Evil 7 pa je tako napet, absurden in poln zapletov ter obratov, da me je zelo pritegnil. Kljub elementom, zaradi katerih je podoben prejšnjim igram v tej več kot 20 let stari seriji, ima nekakšno drugačno grozo, ki je drugim grozljivim igram takega žanra nova. Za pogumne je na voljo tudi VR verzija.

Getting Over it

Vir: Steam

Avtor te igre, Bennet Foddy, ki ga je možno slišati tudi v igrinem dialogu, ni novinec pri izdajanju videoiger. Getting Over It je zahtevna igra, ki igralca izjemno hitro razjezi, v istem trenutku pa ga hoče spodbuditi naj ne obupa. Cilj igre je namreč, da se le s pomočjo kladiva zavihtiš do vrha vedno bolj zahtevne in absurdne gore. Če igralec pade, ponavadi izgubi ves napredek in mora začeti znova. In s pomočjo Foddyjevih besed in mirnega jazza v ozadju je to nekoliko lažje, kot bi bilo sicer.

Horizon Zero Dawn

Vir: Guerilla Games

V tem RPG-ju igraš kot Aloy, izkušena lovka, s katero raziskuješ naravo polno lepih prizorov, pa tudi polno skrivnostnih, mehaničnih bitij, ki imajo vsaka svojo slabost. Borbeni sistem je zelo dober, dinamičen, igra ima zanimiv dialog in skrivnostno zgodbo, ki zadostuje za vsaj 40 ali 50 ur. Edina škoda je, da je bila igra izdana ekskluzivno za PlayStation 4.

Super Mario Odyssey

Vir: Dual Shockers

Z novim naslovom najbolj znane franšize v zgodovini videoiger, Nintendo zaključuje odlično leto. S pomočjo svoje kape Mario oživi predmete, se vanje spremeni, ter se tako prebije skozi mnoge nivoje, ki se poklonijo tudi starejšim Super Mario igram. Igralna izkušnja te videoigre je zelo zabavna, barvita in polna akcije, vsak igralec pa lahko igro igra na svoj način. Upam si trditi, da bo Odyssey podobno kot Breath of the Wild kmalu postala klasika in ena najboljših Mario iger v zgodovini.

South Park: The Fractured But Whole

Vir: Ubisoft

Vulgarna reputacija animirane serije South Park se v najboljšem možnem načinu kaže tudi v tej videoigri. Nam že dobro znana banda se preobleče v super junake, ki varujejo mesto. Tej družbi se kot igralec pridružiš sam in se tako ne vedoč zapleteš v zelo absurdno in čudno dogodivščino, ki bo vsem oboževalcem South Parka všeč.

Lansko leto je bilo za videoigre zelo uspešno, seveda pa imam za 2018 še višja pričakovanja. Dobili smo potencialne instantne klasike, akcijske igre, grozljive igre pa tudi videoigre, ki se bodo gotovo igrale še dolgo časa, mogoče celo na konkurenčnem nivoju.

Viri:

Komentarji

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi.
Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.

Latest posts by Nik Leban (see all)

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi. Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.

Ena misel o “Top 10 Videoiger Leta 2017

Komentarji so onemogočeni.