Timeular – organizirajte svoj čas

Če ste vsaj malo nagnjeni k organiziraju svojega časa, potem veste, da je težava že v doslednosti in sledenju ciljem, da ne govorimo o dejanskem spremljanju našega dneva na koledarju. Mogoče ste celo tako daleč, da uporabljate programe, ki vam kategorizirajo, kaj ste delali koliko časa? To je gotovo dober začetek, a obstaja nekaj boljšega, nekaj kar ni vezano na računalniško dejavnost. Timeular!

Timeular ustvarja ZEI°: 8-stranske kocke, ki vam olajšajo sledenje dejavnosti in organiziranje svojega časa. V bistvu je naprava zelo preprosta za uporabo, saj deluje tako, da jo pač obrnete na tisto stran, ki prikazuje dejavnost, na katero se osredotočate. Če na primer namenjate preveč časa brskanju po spletu ali gledanju skozi okno, morali pa bi se učiti oz. pripravljati nekaj za službo, boste s Timeular-jem hitro ugotovili, koliko časa dejansko “zapravite”. Kocko ob gledanju skozi okno preprosto obrnite na stran, kjer imate označeno dejavnost “gledanje skozi okno”, potem pa jo ob začetku učenja obrnete na stran “učenje”.

ZEI° deluje preko Bluetooth povezave in s pomočjo interneta podatke pošilja in sinhronizira med vašimi napravami. Deluje na vseh glavnih operacijskih sistemih: Windows, Mac OS, Android in iOS ter se povezuje s koledarji kot sta Apple Calendar in Google Calendar. Ko napravo dobite, na vsako stranico napišete ali prilepite posamezno dejavnost, ki ji želite slediti, napravo nastavite, da bo vedela, kaj je kje in že ste pripravljeni za uporabo.

Prednost take fizične kocke je prav gotovo v tem, da ne bo zmotila vaše delovne vneme. Poleg tega ne boste porabili niti minute za analiziranje in izdelovanje koledarja porabe časa, saj vse to za vas naredi aplikacija Timeular. Analizo vaših dejavnosti imate prikazano v lični predstavitvi statistike, vse skupaj pa je na voljo v dveh paketih: Starter in Pro. Starter omogoča sledenje 8 aktivnosti, analizo, zastonj dostavo, API dostop, Pro pa vse to, neomejeno število aktivnosti, izvoz podatkov in tedenska poročila. Za osnovni paket boste plačali 99 €, za Pro pa 49 € in potem mesečno po 9 €.

Naprava je odlična za vse, ki želite optimizirati svojo porabo časa, prav tako pa je neprekosljiva za freelancerje. Če imate svoje podjetje in več naročnikov, lahko s preprostim premikom kocke natančno veste, kdaj in koliko časa ste delali na projektih za določene naročnike. Če kocko pozabite obrniti, lahko napako popravite ročno v aplikaciji. Tudi če ne delate za računalnikom ali vam Timeular ne bi koristil v službi, lahko uporabo prilagodite sebi.

Za primer bomo vzeli mlado mamico, ki želi v prostem času še pisati za lokalno revijo in izdelovati izdelke za svojo popoldansko dejavnost, a ji čas kar pobegne. Kocko lahko nastavi na dejavnosti: pisanje za lokalno revijo, izdelovanje izdelkov in vse s tem povezane stvari (npr. objavljanje izdelkov na spletni strani), kuhanje kosila, druga gospodinjska dela, ukvarjanje z otrokom, telovadba, skrb za vrt, prosti čas (gledanje televizije, brskanje po spletu). Tako bo točno vedela, koliko časa je porabila za brskanje po spletu in koliko za pisanje člankov. Morda bo ugotovila, da za neko stvar porabi preveč časa in to prilagodila.

Seveda ideja ni za vse, sploh če nimate samodiscipline, da bi kocko obračali ali celo spremenili svoje navade, a kljub temu je lahko odličen pripomoček za vse druge, tako v službi, kot doma.

 

 

Več o produktu tukaj.

 

Vir:

Komentarji
Sara Mikac

Sara Mikac

Tehnologija, tehnološki napredki in novosti so stvari, ki so jo zmeraj zanimale. Kot študentka Družboslovne informatike pa je ta zanimanja lahko dopolnila še z znanjem. Želi izvedeti kako narediti svet boljši in je tako zmeraj na tekočem z najnovejšimi tehnologijami in odmevnimi novicami iz sveta računalništva.
Sara Mikac

Latest posts by Sara Mikac (see all)

Sara Mikac

Tehnologija, tehnološki napredki in novosti so stvari, ki so jo zmeraj zanimale. Kot študentka Družboslovne informatike pa je ta zanimanja lahko dopolnila še z znanjem. Želi izvedeti kako narediti svet boljši in je tako zmeraj na tekočem z najnovejšimi tehnologijami in odmevnimi novicami iz sveta računalništva.