Terraria – bolj igrana kot kadarkoli prej?

Terraria ni niti približno nova igra, razvijalec Re-Logic jo je namreč izdal že davnega 16. maja leta 2011. Ampak zakaj pišem članek o tako stari igri? Odgovor je preprost: ker je še vedno vsako leto ena najbolj prodajanih iger na Steamu in ker sem jo pred kratkim aktivno začel igrati tudi sam.

Najlažji opis Terrarije bi bil, da je v bistvu to le 2-D Minecraft. Obe igri imata aspekt grajenja, izdelovanja, bojevanja in raziskovanja sveta. Kljub temu pa v Terrariji najdemo ogromno več vsebine. Ima več pošasti, veliko različnih okolj, orožij, orodij in predvsem ogromno velikih, težkih in razburljivih bossov. Poleg tega v igri najdemo preprosto, ampak zelo prepoznavno glasbo, tudi njena pikslasta grafična podoba je perfektna za igro, v kateri je eden od glavnih nazorov grajenje. Lahko jo igraš sam ali s prijatelji, najdemo pa jo na računalniku, na iOS ter Android sistemih, PlayStationu 3, Xboxu 360 in Nintendu 3DS.

Terraria na Nintendu 3DS. Vir: GoNintendo

V več kot sedmih letih svojega obstoja se je Terraria veliko spreminjala, s tem pa je dobila tudi veliko posodobitev in z njimi novo vsebino. Prav ta nova vsebina je glavni razlog, da je februarja lanskega leta Terraria dosegla kar 20 milijonov prodanih kopij. Ta številka pa še vedno raste, saj je v svojem osmem letu po zadnjih izdanih statistikah še vedno ena najbolj prodajanih iger na Steamu.

Kakšna je prihodnost Terrarie? Razen pričakovanih posodobitev v resnici ne vemo kaj veliko. Od leta 2015 je bila v razvoju Terraria: Otherworld, ki naj bi bila spinoff Terrarije kot jo poznamo. Dogajala se je v paralelni dimenziji, kjer mora igralec obnoviti svet, ki ga je pokvarilo zlo. Na žalost je po več kot treh letih razvoja v aprilu 2018 Re-Logic naznanil, da se je razvoj igre ustavil in, da ta ne bo izdana. Kljub neuspehu Terrarije: Otherworld pa imamo na voljo eno najbolj razburljivih iger, kar sem jih kdaj igral. Terraria je namreč igra, ki jo lahko igraš več sto ur, pa boš še vedno odkrival nove dogodke, okolja in orožja. Vsem bralcem zato toplo priporočam nakup te igre, saj vam ne bo žal.

Viri

Komentarji

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi.
Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.

Latest posts by Nik Leban (see all)

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi. Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.