Tehnologije in aplikacije, ki spreminjajo praznično vzdušje (1. del)

Praznični čas v decembru je vedno nekaj posebnega. Ljudem pričara nasmeh na obraz, veselje in radodarnost. A praznovanje praznikov, sploh teh v zadnjem mesecu leta, se dandanes zelo razlikuje od praznovanj v prejšnjem stoletju. Katere tehnologije in aplikacije pa spreminjajo praznike si poglejmo v prispevku.

YOUTUBE

Božična glasba v hiši ali stanovanju v drugi polovici decembra skorajda ne sme manjkati. Najrazličnejšo in najpestrejšo izbiro prazničnih skladb vsebuje javna platforma za izmenjavo videoposnetkov YouTube. Na trgu obstaja že 13 let in ves ta čas spreminja način poslušanja glasbe, gledanja videov in iger. V zadnjem letu se je tu z igro Fortnite pojavila gaming industrija, ki je nekoliko zasenčila glasbo in druge video vsebine. A v prazničnem času, ko je zbrana celotna družina, gre vendarle pozabiti na videoigre in se posvetiti bližnjim. Na tem mestu bo YouTube s tisočimi božično obarvanimi skladbami poskrbel za kar najboljše vzdušje in veselje vseh. Zato si ob božični večerji ali pa med najdaljšo nočjo v letu zavrtite kakšno božično/praznično skladbo na 1,65 milijarde vredni internetni platformi.

YouTube. Vir: YouTube

 

AMBILIGHT

Ambilight oz. strokovno rečeno bias lightning je že dokaj uveljavljena in znana tehnologija na televizorjih. Glavna ideja in glavni cilj ambilight tehnologije je bila zmanjšati naprezanje oči in povečati 3D občutke med gledanjem vašega najljubšega filma ali serije. Deluje na podlagi prilagajanja barv in velikosti svetlobe na zaslonu, zato bo ambilight ob temnejšem prizoru na zaslonu sijal nekoliko manj. Kar se tiče prazničnega vzdušja pa je to izvrstno nadomestilo lučkam na oknih ali božični smreki. Če imate doma pametno televizijo z možnostjo interneta, je ta tehnologija najboljša in najprijetnejša ob poslušanju in gledanju videov na YouTube-u.

Philips Ambilight. Vir: Philips

 

V drugem delu, naslednji teden, boste spoznali ZABAVNE DEJAVNOSTI POVEZANE S TEHNOLOGIJO npr. Playstation, VR očala … ki pričarajo nekaj otroške energije za prav vse vaše prijatelje in člane družine.

Praznični časi v decembru so vedno polni veselja, smeha in dogodivščin. S tehnologijama oz. aplikacijo, ki ste jo spoznali zgoraj, lahko še dodatno spremenite in izboljšate praznično vzdušje v družinskem krogu.

 

 

Viri:

Komentarji
Aljaž Krajnc
Follow me

Aljaž Krajnc

Dijak, zanima se za nove tehnologije, podjetništvo in prihodnost. Rad piše članke in izvaja javne predstavitve ter skozi tehnologije spoznava rešitve do lažjega in boljšega življenja ljudi.
Aljaž Krajnc
Follow me

Latest posts by Aljaž Krajnc (see all)

Aljaž Krajnc

Dijak, zanima se za nove tehnologije, podjetništvo in prihodnost. Rad piše članke in izvaja javne predstavitve ter skozi tehnologije spoznava rešitve do lažjega in boljšega življenja ljudi.