Stardew Valley multiplayer je končno tu!

Stardew Valley je indie RPG (Role-Playing Game), ki je izšel 26. februarja leta 2016, celotno igro pa je popolnoma sam razvil Eric »ConcernedApe« Barone. Zakaj pišem o več kot dve leti stari igri? Ker jo je končno možno igrati v težko pričakovanem multiplayer načinu! Ta je sicer še v beta fazi razvoja, ampak sam z igranjem nisem imel nobenih večjih težav. Multiplayer je funkcija, ki naredi Stardew Valley izjemno bolj zabaven, njegovo igranje pa bolj tekoče, napredek je veliko hitrejši in tako v pravi meri iz igre izključi element težavnosti, ki mnogim ni všeč.

Eric “ConcernedApe” Barone. Vir: PCGamer

Kako pridobim multiplayer?

Zaenkrat je beta v1.3 na voljo le Steam in GOG Galaxy uporabnikom. Za pridobitev bete na Steamu je potrebno desno klikniti na Stardew Valley v Library zavihku. Odpre se okno na katerem je možno izbrati beto. Geslo, ki ga je potrebno vpisati za dostop je jumpingjunimos. Če je vse narejeno pravilno, bo beta v1.3 na voljo za izbiro iz seznama.

GOG Galaxy uporabniki lahko najdejo navodila na tem spletnem mestu.

Kako sploh deluje multiplayer?

Multiplayer način je možno igrati na že obstoječi ali na novo ustvarjeni datoteki. Mesto na gostiteljevi kmetiji dobijo drugi igralci z izgradnjo kabin, kjer potem živijo. Nato je možno prijatelje povabiti preko seznama prijateljev na Steamu oziroma GOG. Za vsak server obstajajo tudi posebne kode preko katerih se lahko pridružijo novi igralci, najdeš pa jih lahko pod nastavitvami. Na kmetiji so poleg gostitelja lahko še trije dodatni igralci.

Vse tri kabine poleg začetne kmetije. Vir: Imgur

Ker je Stardew Valley multiplayer še v beta fazi, je možno, da so v tej verziji igre še napake. Te je možno sporočiti tukaj.

Stardew Valley je ena mojih najljubših iger zadnjih nekaj let in multiplayer je odličen dodatek, ki ga igralci hočejo že od samega začetka. Beta v1.3 doda poleg multiplayer načina igranja tudi nove vsebine, ki jih lahko odkrivajo tudi osebe, ki igrajo igro same. Stardew Valley bi močno priporočil vsem, ki so jim všeč mirne igre s poudarkom na zgodbi. Če pa vam bo igra všeč, jo lahko priporočite še svojim prijateljem, ki bodo vašo izkušnjo naredili še boljšo.

Viri:

 

Komentarji

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi.
Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.

Latest posts by Nik Leban (see all)

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi. Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.