Spoznajte ekipo

Žan Magerl

Žan je študent fakultete za računalništvo in informatiko, kjer z veseljem vsrkava vso znanje, ki ga le lahko. Rad rešuje probleme, zato je tako rekoč ustvarjen za programiranje. Poleg tehnologije in znanosti je odličen tudi na drugih področjih in zato nadvse splošno razgledan. V srednji šoli se je prvič srečal z zbirko knjig Štoparski vodnik po galaksiji, ki ga je tako navdušila, da skoraj ne mine dan, ko ne bi omenil številke 42. Knjige so mu všeč predvsem zaradi specifičnega, sarkastičnega sloga, ki se ga nadvse rad poslužuje tudi sam. V prostem času se navdušuje nad tenisom, o katerem ve praktično vse, seveda pa ga rad tudi igra. Njegov vzornik je Roger Federer in skoraj nikoli ne zamudi njegove tekme. Žan razmišlja na poseben način, zato v šoli pogosto ne dobi točk za kakšno nalogo, čeprav jo glede na navodilo reši pravilno. Zaradi tega si včasih želi, da bi izobraževalni sistem spremenili. A poseben način razmišljanja mu lahko zelo pomaga v prihodnosti, ko bo lahko rešil kak problem, ki ga drugi morda ne bodo znali. Če bi ga mogla opisati z eno besedo, bi bilo to skoraj nemogoče, kajti ima izjemno veliko specifičnih lastnosti. Mogoče bi lahko rekli zanimiv, introvertiran, skrben, sarkastičen, miren, posebnorazmišljujoč, moder ali pa kar radoveden. Na voljo je vsekakor pester izbor pridevnikov. Mogoče pa je beseda, ki jo iščem, raznolik?

Povezave:

 

 

 


Sara Mikac

Sara je študentka družboslovne informatike, kjer svojo radovednost podkrepi z uporabnim znanjem. Če v svetu tehnologije ali znanosti pride do kakega odkritja bo ona o tem vedela vse. Njena vzornica je definitivno Peggy Whitson, legendarna ameriška astronavtka. Vesolje, ISS in svet so jo vedno navduševali in navdihovali. V svojem prostem času rada fotografira, igra tenis in se izobražuje, je namreč ena izmed najbolj razgledanih oseb, ki sem jih srečal v svojem življenju. Zaveda se, da formalna izobrazba še zdaleč ni vse. Navdušuje se nad Muskovimi kreacijami in se veseli kolonizacije Vesolja. Njeno obsedenost s knjigami so knjižničarke občutile že zelo zgodaj, saj je že sredi osnovne šole v šolski knjižnici zmanjkalo knjig, ki jih še ni prebrala. V osnovni šoli jo je začaral Harry Potter in še vedno trdi, da je to njena najljubša knjižna serija. Svojo ljubezen do vezane besede goji še danes, vedno pogosteje pa poseže po poljudnoznanstvenih čtivih, ki so prave zakladnice znanja. Lahko bi jo opisali kot introvertirano, zanimivo, razgledano, zelo radovedno, mirno in predvsem skromno.

Povezave:

 

 

 


Ivan Srbič

Ivan je eden izmed piscev pri skupini Maklus. Trenutno je zadolžen za pisanje člankov na področju računalništva in trenutno še neaktivnega YouTube kanala. Ob študiju računalništva ga zanima tudi veliko ostalih stvari. Definitivno je velik ljubitelj glasbe in jo tako vsak dan posluša vsaj nekaj ur, da dobi svojo mero. Je tudi strasten ljubitelj kave, ki je, kot pravijo programerji, napitek bogov. Pri srcu mu je literatura, natančneje poezija in podobno, kjer poskuša ustvarjati tudi sam. V zadnjem času mu to uspeva bolj poredko, a je strast kljub temu še vedno tu. Zanima se tudi za trenutne napredke, ki jih dosega Elon Musk in njegova mnoga podjetja, ter razvoj umetne inteligence. Meni, da bomo v prihodnjih letih priča mnogim dosežkom in mogoče bolj svetli prihodnosti, kot smo ji priča danes.

 

 

 

 

 


Oskar Sokolov

Oskar je dijak. Del dneva mu tako vedno zapolni šola, čas, ki ostane, pa rad preživi v dobri družbi ali zatopljen v nekaj, kar ga tisti trenutek pač privlači. Enkrat je to klavir, drugič dramska skupina, spet tretjič raziskovanje in igranje s tehnologijo ali preprosto uživanje v glasbi ali dobrem čtivu, tek v naravi ali hitro „brukanje“ na longboardu čez center mesta. Če je časa več, gre rad na kak izlet z družbo. Serije ostanejo za večer pred kratkim spancem, ki mu sledi nov dan. Včasih tih, v dobri družbi glasen. Včasih nasmejan, včasih resen. Nepredvidljiv? Verjetno. Razgledan? Odvisno. Zanimiv? Defenitivno.

Povezave: