Ruske sanje o poštnih dronih naletele na steno

Morda bo nekoč v prihodnosti nastopil dan, ko bo naše nebo polno brnečih dronov, ki bodo dostavljali vse, kar bomo potrebovali.

A ne še danes.

Rusija je že slabi dve leti nazaj napovedala, da bo začela dostavljati pošto z droni. Njihov ponedeljkov načrt je bil, da okoli 20.000 $ vreden dron pobere majhen paket in ga dostavi v bližnjo vasico. Kljub optimističnim napovedim, se je poskus žal izjalovil, na srečo pa ni bil pri poskusu nihče poškodovan. Dron se je namreč le nekaj sekund po vzletu silovito zaletel v bližnjo stavbo in za seboj pustil zgolj svoje ostanke.

Video:

Predstojnik regije je dejal: »To nas ne bo ustavilo, še vedno bomo poskušali, saj tisti, ki ne tvegajo, ne morejo pričakovati dobrih rezultatov.«

Vzrok nesreče sicer še ni znan, vendar sumijo, da bi lahko dron zmotili bližnji WiFi oddajniki. Če se to izkaže za pravilno jih čaka težka naloga, saj če dron moti že število WiFi oddajnikov v Sibirskem mestecu, kako bo šele v kakšnem njihovem velemestu, kjer je število dostopnih točk mnogo večje.

Komentarji

Žan Magerl

Poleg tega, da je splošno izjemno razgledan, je tudi človek, ki vsaki stvari želi priti do dna, ugotoviti kako kaj deluje, zakaj je takšno kot je in ali bi to lahko izboljšali. To pomeni, da se bo čisto spustil v stvar, ki mu je trenutno padla v oči, in ne bo nehal, dokler ne ugotovi vsega, kar je za ugotoviti o določeni temi.
Verjetno bi ga lahko z eno besedo povzeli kot radovednega.
Žan Magerl

Latest posts by Žan Magerl (see all)

Žan Magerl

Poleg tega, da je splošno izjemno razgledan, je tudi človek, ki vsaki stvari želi priti do dna, ugotoviti kako kaj deluje, zakaj je takšno kot je in ali bi to lahko izboljšali. To pomeni, da se bo čisto spustil v stvar, ki mu je trenutno padla v oči, in ne bo nehal, dokler ne ugotovi vsega, kar je za ugotoviti o določeni temi. Verjetno bi ga lahko z eno besedo povzeli kot radovednega.