Tečaj robotike, zabavne ekonomije in podjetnišva

Tečaj organizira mlada ekipa Bodi programer, ki je sestavljena iz državnih prvakov v Lego robotiki, izkušenih mentorjev in ekonomov. Na prvem sklopu tečaja se bodo otroci:

  • Seznanili z osnovami robotike v industriji na zabaven način.
  • Naučili sestaviti robota in poimenovati njegove sestavne dele.
  • Naučili programiranja robotov in se tako naučili logičnega razmišljanja.

Na koncu tečaja se izvede izlet v tovarno Robotech!*

Otroci NE potrebujejo predznanja, samo dobro voljo in energijo!

Besedilo za starše:

Želite svoje otroke naučiti kritičnega razmišljanja, socialnih kompetenc ter sveta nove moderne tehnologije, ki jo pravzaprav uporabljamo vsak dan? Potem so Bodi-programer delavnice prava izbira za Vas

Bodi programer v slodelovanju z Zavodom za turizem šport in mladino prirpavlja sklope 3 delavnic, ki bodo vase otroke naučili kritičnega razmišljanja, podjetnosti, razumevanja trgovine in zabavne ekonomije, motivacije ter pridobivanja socialnih kompetenc.

LEGO ROBOTIKA:

Ob podpori mentorja bodo vaši otroci sestavljali zahtevne robotske programe. Naučili in osvojili bodo napredne pojme robotike, se naučili izdelovati zahtevne modele ter razvili sposobnosti samostojnega programiranja robotskih sistemov, ki se uporabljajo tudi v proizvodnji vsakega podjetja. Ključ  delavnic je v igri, saj preko njih vaši otroci pridobijo sposobnosti kritičnega razmišljanja ter samostojnega reševanja problemov. S tem vaši otroci pridobijo znanja, ki bodo izjemno pomembna v prihodnosti. Ta znanja prihajajo iz področja STEAM – science, technology, engineering in mathematics.

ZABAVNA EKONOMIJA:

Kako je nastal denar? Zakaj sploh obstaja? Kakšni so procesi pri plačevanju z bančno kartico? Zagotovo so se otroci že spraševali podobna vprašanja. Na delavnicah zabavne ekonomije, se bomo učili osnovnih ekonomskih stvari, od trgovine, denarja do valut. Z zabavnimi vajami bodo otroci s pomočjo igre spoznali različne osnovne ekonomske pojme ter procese ter s tem pridobili ključna znanja potrebna za razumevanje modernega sveta. Hkrati se bomo učili osnovne finančne pismenosti za otroke.

PODJETNIŠTVO

Imam idejo, toda kaj pa sedaj? Podjetništvo za mlade, je namenjeno razvijanju ustvarjalnosti ter reševanju problemov, ki se nam pojavljajo vsakodnevno. To bomo nadgradili z osnovnimi podjetniškimi stvarmi, kot so predstavitve, osnove prodaje ter poslovno vedenje. S pomočjo različnih vaj ter podpori mentorja, bodo otroci spodbudili svoje ustvarjalne mišice, razvijali svoje ideje, iskali rešitve tern a koncu koncev tudi poskušali narediti posel.

CENA:

Vsaka delavnica posebej traja 2 meseca – vse tri skupaj torej trajajo 6 mesecev. Pri tem lahko zakupite delavnice na sledeči način:

  1. MESEC –49 EUR -> 1 mesec izvajanja delavnic (bilo katere izmed podanih treh)
  2. EN SKLOP – 43 EUR -> izvajanje 2 meseca bilo katere delavnice oz. SKLOPA (torej cel sklop v celoti)
  3. DVA SKLOPA – 36 EUR -> izvajanje 2 delavnic (npr. lego robotika in zabavna ekonomija), traja skupaj 4 mesece.
  4. VSI TRIJE SKLOPI -> 36 EUR, pri čemer, zadnji 3. sklop pokrije zavod TŠM. Torej, če oz. izberete DVA SKLOPA imate 3 zastonj, saj ga krije zavod TŠM.

To je prvi sklop

*izlet je plačljiv.