Rise of the Tomb Raider

Leta 2013 nas je Square Enix razveselil z novo igro v seriji Tomb Raider in sicer Tomb Raider oz. Tomb Raider 2013. Ta je med mnogimi stvarmi prinesel veliko novega na področju grafike, zgodbe in pa seveda igre same. Tako lahko rečemo, da tudi danes po 3 letih igra še vedno izgleda zelo dobro. Potrebno je omeniti, da je igra ob izidu bila, kar dobro optimizirana, kar pa ne moremo reči za vse novejše igre. Dosti govora o Tomb Raiderju 2013, piše se leto 2016 in tako zopet imamo novo igro izpod rok Square Enixa in sicer: Rise of the Tomb Raider.

 

horizontal-rottr-preview.jpg

 

Čeprav je igra na voljo za računalnik, je bila v osnovi  časovno eksluzivna samo za konzolo Xbox One (limited timed exclusive game ), vendar se je to spremenilo, kajti prodaja ni bila kaj ugodno, saj je v istem mesecu izšeč Fallout 4, ki je zaradi pričakovanja in svojih »die hard« oboževalcev podiral prodajalne rekorde. Zato so se pri Squeare Enixu ter pri Microsoftu odločili, da bodo igro podali med ostale člane gamerjev, čeprav tega ne bodo priznali uradno. Ravno zaradi tega je mnogo ljudi pričakovalo, da igra ne bo dosegla tako imenovan »next gen« standard, vendar temu ni tako. Čeprav je bila v osnovi narejena za Xbox One in če so ali niso načrtovali izvedbo za druge platforme, ponuja na računalnikih kar precej možnosti in tako naredi izkušnjo še veliko boljšo.

922add2e-8838-4471-a021-da5e405c00ec.jpg._CB317789992_.jpg

 

Tako za tiste, ki boste to igro igrali prvič in druge, ki ste že veterani te serije, vam igro s srcem priporočam, saj je zelo lepo optimizirana in deluje odlično na zahtevah, ki se seveda ujemajo s priporočljivimi nastavitvami ali pa minimalnimi.

Za na konec pa še 4K 60 FPS predstavitev igre in povezava do filma, ki je bil posnet to tej igri.

Komentarji
Ivan Srbič

Ivan Srbič

Že od nekdaj se je ukvarjal z računalniki in ker je hotel znanje še izpopolniti se trenutno izobražuje na FERI. V prostem času pa piše članke, ki jih lahko preberete tukaj.
Ivan Srbič

Latest posts by Ivan Srbič (see all)

Ivan Srbič

Že od nekdaj se je ukvarjal z računalniki in ker je hotel znanje še izpopolniti se trenutno izobražuje na FERI. V prostem času pa piše članke, ki jih lahko preberete tukaj.