Razer Phone 2 – stara jajca

Lansko leto…

Lani je Razer, ki je prevzel precej neuspešno eksperimentalno podjetne NextBit, predstavil svoj prvi pametni telefon. Resda je bil prvi, ki je začel z danes bolj popularnim “gaming” trendom, a so se na njegov račun vrstile tudi številne kritike. Zaslonu, ki se je res lahko pohvalil z visoko osvežitveno frekvenco 144 Hz, je spodletelo pri zadostni svetlosti. Kamera je bila polom na celi črti, manjkala je tudi oznaka za vodotesnost (IP oznaka). Debeli robovi so sicer resda skrivali odlične zvočnike, a so s svojo zelo očitno prisotnostjo precej spominjali na telefone izpred nekaj let. Veliko ljudi je razočaralo tudi to, da se Razerjev logo na zadnji strani ni svetil.

…in letos

Letos, pred le nekaj dnevi, je bila predstavljena druga generacija Razer Phona. Razer Phone 2 skuša odpraviti težave, ki so pestile prvo iteracijo, kar mu bolj ali manj uspeva. Za začetek so za 50 % posvetlili zaslon, ki se sicer res še ne more kosati z vodilnimi na trgu, a je končno normalno viden na soncu. Dodali so oznako IP67 in kljub dodani vodotesnosti uspeli ohraniti odlične zvočnike. Nov je tudi RGB logo na zadnji strani, ki se skriva pod novim steklenim pokrovom, ki je dobrodošla nadgradnja glede na lanski aluminij predvsem zaradi brezžičnega polnjenja. Obljubljajo tudi konkretno nadgrajeno kamero, ki pa je še nihče ni zares preizkusil.

S tem ko so pri Razerju ohranili odlične prednje zvočnike, so tudi ostali ujeti med debele robove. Razer phone 2 je od spredaj zelo podoben lanskemu modelu. Ker je že lanski predstavljal manjši “throwback” na stare čase, je letošnji na videz še toliko bolj zastarel. Sodobno drobovje (Snapdragon 845, 8 GB rama, nov sistem hlajenja) žal ne more zasenčiti dejstva, da so se v letu 2018 takorekoč že vsi poslovili od robov. Še Sony, ki je leta vztrajal pri svojem konservativnem dizajnu, se je letos končno odločil za svežo preobleko. Tako je največji adut, ki ga ima Razer Phone 2 v žepu, enak lanskemu: visok “refresh rate”. Bojim se, da debeli robovi in izredna podobnost lanskemu modelu Razerju, ki se na tržišču pametnih telefonov še ni uspelo zares uveljaviti, ne prinašajo dobrih novic. Ali bodo 144Hz zaslon in dobri zvočniki dobolj? Bojim se, da z dizajnom, ki je tako zelo podoben lanskemu, ne. Razer pač (še) ni Apple, ki bi lahko štiri leta uporabljal isto obliko. Žal.

Vir slike: PCWorld

Komentarji
Oskar Sokolov

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)