Pravilnik

Lastnina člankov

Prepovedano je oddajanje, objavljanje, kopiranje, razmnoževanje in ponovno ustvarjanje vsebine za katerikoli drugi namen, kot za osebno uporabo. To velja za vso vsebino, ki se nahaja na strani maklus.si  ter našem Youtube kanalu.

Od vstopa na spletno mesto dalje velja pravilo, da je prepovedano spreminjanje in prilagajanje naše vsebine, razen za osebno rabo.  V primeru, da potrebujete vsebino za projekte ter ostalo rabo je potrebno naše pisne dovoljenje pred objavo. Prav tako pa je obvezna povezava do naše vsebine.

Viri člankov

Vsi prispevki objavljeni na maklus.si so napisani, preverjeni ter nato potrjeni s strani urednikov naše strani.

Naši viri so raznovrstni in vključujejo: neposredne stike z zgodbo ali dogodkom, podrobnosti ali mnenja iz novic ali glasil, sporočila za javnost.  Vsi viri so in bodo navedeni.

Pri maklus.si ne dovolimo objav prevedenih člankov, kar za druge medije v Sloveniji ne drži vedno…

Komentarji člankov

Vse naše bralce spodbujamo, da komentirajo objavljene članke. Kljub nadzoru komentarjev, maklus.si ne more biti odgovoren za besede ali ideje avtorjev teh komentarjev, zato je potrebno pri objavljanju le-teh upoštevati naslednja pravila:

  • Vsi prispevki morajo biti vljudni in konstruktivni
  • Objavljanje povezav (linkov), ki nimajo povezave s temo ni dovoljeno
  • Oglaševanje storitev in izdelkov je strogo prepovedano
  • Brez neprimernih uporabniških imen in fotografij
  • Brez rasističnih, seksističnih, homofobičnih in ostalih žaljivih komentarjev

Uporabljajte splošni bonton, da bo vse lepo in prav.

Fotografije

Za vsako fotografijo ali videoposnetek bo naveden vir nekje v članku. Za vse fotografije ali videoposnetke brez navedenih virov velja, da so avtorsko delo naše ekipe.