Pixel 3 XL: grdi raček?

Čeprav sta do predstavitve Googlovega Pixel 3 (XL) še slaba dva meseca, se v zadnjem času  na spletu pojavlja ogromno informacij o tem, kako bo nova napravica izgledala. Govorice v obliki videoposnetkov in slik nam zelo natančno prikazujejo najnovejši Googlov izdelek, ki pa se je zaradi novega dizajna že znašel pod plazom kritik.

Na slikah in videoposnetkih vidimo napravo, ki jo “krasi” zelo velik izrez nad zaslonom (“notch”) in debel rob na spodnji strani zaslona. Uporabo neslavnega izreza za zvočnik in sprednjo kamero bi večina verjetno še oprostila, če ta ne bi bil tako velik. Resnično: po slikah sodeč bo izrez očitno debelejši od teh na večini telefonov, ki so trenutno na tržišču, tudi osovražene zareze na iPhonu X. Od Googla je sicer odvisno, kako se bo s programskimi triki trudil pozornost preusmeriti od črnine na vrhu zaslona, a bo to glede na velikost verjetno precejšenj zalogaj. Tudi pod zaslonom opazimo bogato odmerjen rob, ki uporabo izreza na vrhu še toliko bolj postavlja pod vprašaj.

Debelino robov in izreza se pri Googlu trudijo upravičiti z vključitvijo dveh prednje postavljenih zvočnikov, kar je defenitivno dobrodošlo. Lanski XL model je sicer imel vgrajena prednje postavljena zvočnika, a so se uporabniki na veliko pritoževali čez degradacijo le-teh, ki se je pojavila kmalu po nakupu. Tudi z zasloni na XL modelu je imel Google lani precej težav, saj blede in “sprane” barve potrošnikov niso navdušile. Upajmo, da se je velikan iz preteklosti kaj naučil in se letos odločil za uporabo bolj kakovostnih delov.

Sicer pričakujemo, da bosta Pixel 3 in 3 XL uporabljala Snapdragonov procesor 845, ki je značilen za praktično vse telefone v vrhu letošnje androidne ponudbe. Zmogljivemu procesorju bo družbo delalo šest gigabajtov delovnega pomnilnika, kar bo tudi prvič, ko bo Google v svoje telefone vgradil več kot štiri gigabajte. Prvič naj bi tudi vključili brezžično polnjenje v liniji Pixel. Podrobnosti o kameri ostajajo skrivnost, a gre pričakovati enojno tipalo z obilo programskih izboljšav, ki utegnejo Pixel 3 (XL) uvrstiti v sam vrh mobilne fotografske ponudbe.

Skrivnost ostaja tudi cena, a lahko glede na pretekle modele pričakujemo, da bo šlo za precej drag mobilnik. Dizajn vse od začetka linije Pixel ni bil njena močna točka in videti je, da se tudi to leto Google na tem področju ni preveč potrudil. Obstajajo tudi kritiki, ki ocenjujejo, da so vsi foto- in videoposnetki nepristni in da Google za svoje oboževalce pripravlja vizualno precej privlačnejše presenečenje. Čeprav se take trditve bolj kot ne slišijo kot želje oboževalca, ki ga je nov dizajn razočaral, je prehitro, da bi katerokoli trditev povsem odpisali. Za to bomo morali počakati slaba dva meseca. Bo novi Pixel res zopet stavil le na čisti “softver” in odlično kamero? Upajmo, da ne.

Komentarji

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)

2 misli o “Pixel 3 XL: grdi raček?

Komentarji so onemogočeni.