Pixel 3 XL je grd.

Google je danes predstavil nova predstavnika družine Pixel. Čeprav smo veliko informacij dobili že iz govoric, ki so se širile že več mesecev, smo vsi potiho upali, da so pricurljani podatki lažni. Da nas Google vleče za nos. Da nas želijo najprej prepričati, da bo Pixel 3 XL telefon z ogromnim in grdim izrezom na vrhu zaslona, nato pa bodo na dan predstavitve rekli ha, pa vas imamo, in predstavili novo seksi napravico brez neslavnega notcha. Konec koncev so Google, podjetje, ki dela telefone tako, kot se njim zdi, trendi pa jih niti malo ne zanimajo, kajne? Očitno ne. Ni bila šala. Google Pixel 3 XL je zdaj uradno grdi raček.

Pa če notch že mora biti, zakaj je tako ogromen? Res, v živo je videti še slabše kot na fotografijah, ki so po spletu krožile pred meseci. Resda Pixli nikoli niso ravno sloveli po vizualni dovršenosti, ampak kar se gre Google letos, je povsem nerazumljivo. Sami bi se že znali zagovarjati, da se pod nezaželeno črnino skrivata dve sprednji kameri in velik zvočnik, ampak kako te tri stvari zasedejo trikrat več prostora kot pri iPhonu X (in drugih), ki v ta majhen prostor vgradijo še napreden hardware za prepoznavo obraza? Osebno me notchi v nekih normalnih merah niti ne motijo; uporabljal sem P20 Pro in obrezan ekran zelo hitro odmislil. Kar pa vidim na Pixlu 3 XL, bolj spominja na telefon, ki je padel na tla, si pri vrhu zlil petino ekrana in revež ostal tak, ker nisem imel denarja za popravilo.

Notch pa ni edina stvar, ki kazi to novotarijo; hvalijo se s fleksibilnim OLED zaslonom, pa na dnu pustijo za star iPhone roba. Zakaj, zakaj bi se trudil z notchem (in ga povsem zamočil), če spodaj ostaja za mali atlantik neizkoriščenega prostora? Baje je tudi spodaj zvočnik, ki se bo za ta vizualni genocid skušal odkupiti. Če ni na ravni klubskega ozvočenja, bo to bolj težko. Od vse te zmede je težko odmakniti oči. Pa ne gre za to, da Google ne bi znal. “Navaden” Pixel 3 se ne trudi s kvazi zaslonom brez robov in pusti res boljši občutek. Prav žalostno je, kako se prvovrsten Googlov softver zapre v tako neprivlačno ohišje. Google, ki se je pred dvema letoma delal norca iz iPhona brez vhoda za slušalke, je danes Google brez vhoda za slušalke in z grdim izrezom, ki se trudi ujeti kvazi trende. Cene pa seveda v nebo. Oh, kje je stara linija Nexus …

Vir slike: 9to5Google

Komentarji

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)

Ena misel o “Pixel 3 XL je grd.

Komentarji so onemogočeni.