Oneplus 7: brez robov, brez brezžičnega polnjenja

Še pred koncem šolskega leta pričakujemo Oneplus 7. Kitajski Oneplus nas že leta navdušuje z (vedno manj) dostopnimi pametnimi telefoni, ki izvrstne specifikacije ponujajo za manj denarja od “velikih igralcev”. Hiter preboj na tržišče jim je omogočila prav velika podpora tehnološko izobražene skupnosti, ki je njihove pametne naprave naravnost oboževala. Mnogi so jih dojemali kot “novi Nexus”, saj so s čistim androidom, lahko dostopnimi modifikacijami in ugodno ceno z lahkoto zadovoljili še tako zahtevnega “geeka”. Od svojih začetnih načel se Oneplus sicer počasi odmika, a njihove naprave še vedno ustvarjajo veliko zanimanja. Na spletu tako vedno že dolgo pred izidom “novega Oneplusa” najdemo ogromno govoric, ki izdajajo, kaj bo napravica ponujala. Tokrat smo naleteli na informacije glede izida Oneplusa 7.

Brezžično polnjenje

Oneplus v svoje pametne naprave še nikoli ni vgradil brezžičnega polnjenja. Priročen dodatek, na katerega so nekateri uporabniki neverjetno navezani, naj bi izpustili tudi v prihajajočem Oneplusu 7. V podjetju trdijo, da se bodo brezžičnemu polnjenju odpovedali, ker je “prepočasno”, njihovi telefoni pa da stavijo na hitrost. S počasnostjo brezžičnega polnjenja se ne želijo sprijazniti predvsem zaradi hitrosti, ki jo premore njihovo žično polnjenje. Dash Charge, ki je v industriji vodilni standard hitrega polnjenja, sedaj nadomešča Warp Charge, ki je še hitrejši. Resnično počasnemu brezžičnemu polnjenju se bodo tako odpovedali, dokler ne bo na voljo ustrezno hitrejša brezžična alternativa. Gre samo za izgovore in želijo pri telefonu Oneplus 7 le prihraniti nekaj drobiža? To prepuščamo vam.

Oneplus 7 z motorizirano kamero?

Morda se že zmrdujete nad odsotnostjo brezžičnega polnjenja. Verjetno pa vas bo precej manj motila odsotnost robov okoli zaslona. Samsung in Huawei letos stavita na okrogle izreze, medtem ko naj bi se Oneplus vrnil k lanski tehnologiji – sprednja kamera bo motorizirana. Koncept smo lani videli v nekaterih kitajskih pametnjakovičih, a se na zahodnem trgu nikoli ni zares prijel. Potencialni problem motorizirane kamere je vzdržljivost mehanizma, še večja težava pa je zagotavljanje vodotesnosti v kombinaciji s premikajočimi deli. Ker Oneplus vodotesnosti v svoje naprave nikoli ni uradno vključil, bo njena odsotnost kupce verjetno nekoliko manj zmotila. Vprašanje pa ostaja, koliko kupcev bi raje od motorizirane kamere v napravici Oneplus 7 videlo vodoodpornost. Očitno vsega pač ne moremo imeti.

Vir: Pocketnow

Komentarji

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)