Oneplus 6T se bliža (in videti je izvrstno!)

November, mesec, v katerem Oneplus že tradicionalno predstavlja svoje nadgrajene različice “T”, je še več kot mesec dni stran. Kljub temu splet že več tednov polnijo govorice o prihajajočem pametnjakoviču. Videti je namreč, da kitajsko podjetje s telefonom Oneplus 6T za nas pripravlja nekaj zelo posebnega.

Pred nekaj tedni je na splet pricurljala slika škatle novinca, ki zelo nazorno prikazuje velike vizualne spremembe. Takoj opazimo razliko v zaslonskem izrezu. Doslej smo bili navajeni na debelejše in zelo opazne izreze, ki so v preteklem letu počasi napolnile tržišče. Čeprav se je večina nanje navadila, pa govorice o novih telefonih s to neuporabno črnino na zaslonu vedno znova sprožijo burne odzive dela potrošnikov. Tako se je prihajajoči Pixel 3 XL zaradi nadpovprečno velike zaslonske zareze znašel pod tako velikim plazom kritik, da mnogi verjamejo, da Google z lažnimi govoricami namerno širi grd dizajn, da bo razkritje “pravega” lepotca na odru doživelo toliko večje navdušenje. Za razliko se nad zarezo na pricurljanih posnetkih Oneplusa 6T ne pritožuje nihče. Je namreč, vsaj glede na aktualno konkurenco, zelo majhna. Majhna površina črnine se v obliki solzice zliva na vrhnjem delu zaslona, medtem ko je tudi spodnji rob precej shujšal.

S tanjšimi robovi in manjšim “notchem” se je razmerje zaslon⁄ohišje povečalo na zavidljivih 90% in se s tem za šest odstotkov izboljšalo glede na “šestko“. Velik zaslon v majhnem ohišju in skorajda samoumevne vrhunske specifikacije pa niso edini adut Oneplusa 6T. Govori se, da naj bi imel v zaslon vgrajen čitalec prstnih odtisov, ki se je to leto že pojavil v nekaterih kitajskih pametnih telefonih. S tem bo 6T prvi telefon, ki bo na širše zahodno tržišče prinesel to težko pričakovano novost. Govori se tudi o izboljšani tehonlogiji hitrega polnjenja, ki naj bi nadomestila že tako izvrsten Dash Charging. Vse naštete novosti že lahko najdemo v telefonih znamk Oppo in Vivo. Oppo je lastnik Oneplusa, je pa sam, tako kot Vivo, v lasti velikana BBK. Podobnost govoric z že predstavljenimi telefoni teh znamk tako ni naključje in le potrjuje njihovo resničnost. Zanimivo je tudi, da naj bi Oneplus podpisal pogodbo z ameriškim T-Mobilom, kar jim bo nedvomno prineslo ogromno novih kupcev in tudi konkretno razširilo prepoznavnost znamke. Med manj želene novosti sodi domnevna ukinitev 3,5 mm vhoda za slušalke, ki je nikakor ne pričakujem z odobravanjem. Izključitev te pozabljene odprtine pa na srečo še ni potrjena, saj se pojavlja na nekaterih novejših pricurljanih slikah. Držimo pesti.

 

Vir: MensXP

Komentarji
Oskar Sokolov

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)

Ena misel o “Oneplus 6T se bliža (in videti je izvrstno!)

Komentarji so onemogočeni.