Oneplus 6 – kaj pričakovati?

Kitajsko podjetje je lani z modeloma 5 in 5t znova splavilo telefona, ki sta za relativno ugodno ceno ponujala večino stvari, ki so bile sicer rezervirane za tiste z debelejšimi denarnicami. Predvsem model 5T je bil zelo toplo sprejet, a so se pred kratkim, manj kot pol leta po izidu, začele pojavljati govorice o njegovem nasledniku.

Oneplus 6, ki ga lahko pričakujemo že pred poletjem, naj bi znova konkretno stanjšal robove. Spomnimo: Oneplus 5 je z za 2017 precej debelo obrobo marsikoga odvrnil, zato pa se je model 5T lahko pohvalil s konkrteno boljšim razmerjem zaslona proti ohišju za isto ceno. Carl Pei, direktor Oneplusa, je pred kratkim potrdil, da bo nova naprava imela šestpalčni zaslon od roba do roba z izrezom za sprednjo kamero in tipala, kot imata to urejeno Applov iPhone X in Essential Phone. Čeprav še vedno obstaja množica, ki takega izreza na svojem telefonu ne prenese, je videti, da se bo koncept uveljavil; premik v to smer je pred kratkim potrdil tudi Googlov Android P Developer Preview, ki po novem že v osnovi podpira take izreze. Poleg tega naj bi resolucija zaslona končno doživela konkretno nadgradnjo: govori se o 1440p AMOLED zaslonu v izredno popularnem razmerju stranic 18:9, kar bo glede na Full HD resolucijo, ki se je je kitajsko podjetje držalo vse od svojega prvega pametnjakoviča, precej konkretna nadgradnja.

Zelo verjetna sprememba bo tudi prestavitev t.i. alert sliderja na drugo stran naprave, sicer pa lahko pričakujemo standarden paket nadgradenj. Snapdragon 845 v kombinaciji z do osmimi gigabajti delovnega pomnilnika in vse do 256 gigabajti spomina, aluminijasto ohišje, sistem dvojnih kamer in Oneplusova tehnologija hitrega polnjenja Dash Charging so specifikacije, ki jih skoraj zagotovo lahko pričakujemo. V kombinaciji s ceno, ki se ne bi smela povzpeti čez 600 zelencev, lahko pričakujemo veliko povpraševanje po novem paradnem konju. Kljub temu pa vsakoletna rast cen Oneplus postavlja bližje in bližje velikim proizvajancem, s katerimi se uspešen kitajski eksperiment zaenkrat še ne more kosati. Vsaj zaenkrat še ne…

 

Komentarji

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)

Ena misel o “Oneplus 6 – kaj pričakovati?

Komentarji so onemogočeni.