Oneplus 5T od danes naprej (začasno) tudi v rdeči

Kitajsko podjetje Oneplus, ki nas že več let razvaja z izvrstnimi dostopnejšimi pametnimi telefoni, je letos kot valetinovo presenečenje pripravilo omejeno izdajo telefona 5T v rdeči barvi. Živ odtenek, ki naj bi dosegli z zapletenim postopkom segrevanja in anodne oksidacije, bo na voljo od danes naprej in le za kratek čas. Svojo rdečo napravico predstavljajo kot odlično darilo za valentinovo, kot dodatno motivacijo za nakup pa ponujajo še brezplačno prednostno dostavo, ki jo je sicer treba dodatno plačati.

Oneplus nas je v preteklem letu presentetil z dvema različnima in nenavadnima barvama, ki sta bili za kratek čas na voljo na njihovi uradni spletni strani. Ena je bila umetniška različica Oneplusa 5, ki jo je podjetje pripravilo v sodelovanju z Jean-Charles de Castelbajacom. Napisi po celotni napravi in barvni gumbi so bili privlačna izbira za marsikoga, zato podjetje ni čakalo dolgo: pred dobrim mesecem so predstavili Oneplus 5T v beli barvi z gumbi različnih barv, ki je doživel topel sprejem med tehnološkimi navdušenci. Oneplus so namreč večkrat doletele kritike, ker so “petko” ob predstavitvi ponudili le v temni barvi. Sicer je bila rdeča različica priljubljenega modela že v preteklosti na voljo v Indiji in na Kitajskem, z današnjim dnem pa končno prihaja tudi v Evropo in Ameriko.

Da spomnimo: Oneplus 5T je mobilnik, ki za dobrega pol tisočaka ponuja marsikaj, kar ponujajo telefoni, ki stanejo dvakrat več. Moto “ubijalec paradnih konjev” je v preteklih letih, v katerih so tudi Oneplusovi telefoni doživeli konkretno podražitev, sicer izginil iz marketinškega materiala, a Oneplusovi telefoni kljub temu še vedno ponujajo odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo. Oneplus 5T tako poganja Qualcommov procesor Snapdragon 835 in do 8 gigabajtov rama, za shrambo pa je na voljo 64 oz. 128 gigabajtov hitrega pomnilnika. Pri Oneplusu so končno tudi konkretno stanjšali robove zaslona in tako ponudili priljubljeno razmerje stranic 18:9. Na papirju se tako 5T brez težav primerja z najdražjimi, a nekoliko slabše kamere in zaslon, ki sliko prikazuje “le” v ločljivosti FullHD+, kljub vsemu spominjajo na to, da za telefon nismo zapravili celega premoženja. Izvrstna surova strojna moč in dejstvo, da za novo zanimivo barvno opcijo ne zaračunavajo dodatno, pa bosta kljub vsem pomanjkljivostim po vsej verjetnosti privabila veliko kupcev. Če torej razmišljate o nakupu rdečega Oneplusa 5T, le pohitite – živahna barva bo na voljo le do prodaje zalog.

Komentarji

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)