Novi PlayStation 5 kot strela v prihodnost GAMINGA.

Sony je podjetje, ki že od leta 1994 izdeluje gaming konzole PlayStation. Za leto 2020 so napovedali izdajo najboljše, najhitrejše in najzmogljivejše gaming naprave na svetu PlayStation 5. Pravijo, da bo spremenila igranje video iger, kot jih poznamo danes. V kakšnem pomenu to mislijo, kakšne so specifikacije in kako se razlikuje od sedaj že poznanega PS 4 pa v prispevku.

 

PlayStation 5

 

Sony točnega datuma izdaje še ne želi razkriti najbrž zaradi težav v izdelavi ali pa da s tem povečujejo pozornost uporabnikov. So pa povedali, da sodelujejo s podjetjem AMD, ki bo izdelalo CPU in GPU mikročipe kot »skrivno omako« do popolne gaming naprave. V njej bo vgrajena tudi ultra hitra SSD, ki bo zmanjšala možnost za tako imenovan »lag« oz. počasno in nepravilno delovanje igre. Kot zanimivost k hitri SSD kartici so dodali, da bo morda celo preprečila pojavljanje »loading screenov«, kar je še en dodatek k popolnem gamingu. Za primer je dana igra Spider Man, ki jo PS4 nalaga 15 sekund, PS5 pa jo bo naložil v slabi sekundi. To je ogromen napredek v igričarski industriji, ki napoveduje najmanjše možne zamike med pritiskom na kontroler in dejanskim dogodkom v igri. S konzolo pa bo priložen najnovejši VR Headset, ki bo igre, ki so narejene za VR, naredil še boljše in predvsem realnejše. Ostale specifikacije sicer ostajajo enake oz. zelo podobne PS4 Pro, tako da se, po sedaj zbranih podatkih, cena PS5 ne bi smela dvigniti nad $500.

 

Play Station 5

 

Ogromno napredka je bilo vidnega v zadnjih letih, a menim, da to še ni najboljše, kar bomo videli. PS5 je lepa napoved prihodnosti gaminga, a se Sony zaveda, da niso edini, ki to poskušajo, zato kljub prepoznavnosti in kvaliteti do tekmecev ostajajo spoštljivi in ponižni.

 

 

 

 

Viri:

 

Komentarji
Follow me

Aljaž Krajnc

Dijak, zanima se za nove tehnologije, podjetništvo in prihodnost. Rad piše članke in izvaja javne predstavitve ter skozi tehnologije spoznava rešitve do lažjega in boljšega življenja ljudi.
Aljaž Krajnc
Follow me

Latest posts by Aljaž Krajnc (see all)

Aljaž Krajnc

Dijak, zanima se za nove tehnologije, podjetništvo in prihodnost. Rad piše članke in izvaja javne predstavitve ter skozi tehnologije spoznava rešitve do lažjega in boljšega življenja ljudi.