CES 2018: LG in novi 88-inčnim 8K OLED zaslonom

LG je oznanil, da bo na prihajajočem CES-u 2018 (globalni sejem inovativne tehnologije, ki zavzema mesto v Las Vegasu, ZDA) predstavil do sedaj največji zaslon z največjo ločljivostjo, ki trenutno lahko obstaja.

S svojim zaslonom, ki v diagonalo meri kar 88 inčev, torej slabih 224 cm in z neverjetno ločljivostjo 8K(4320p, kar je 33.177.600 pikslov) ter tehnologijo OLED, bodo nedvomno prestavili meje.

Kako jim je to uspelo?

Na Južnokorejskem podjetju pravijo, da so visoko ločljivost dosegli z zmanjšanjem velikosti posamezne pike in razmerja zaslona. Poleg tega pa jim je uspelo ohraniti tanek dizajn, saj OLED tehnologija ne potrebuje dodatnih osvetlitvenih enot. Medtem ko 8K LCD zasloni z višanjem ločljivosti postanejo težji in debelejši. Saj za doseg enake svetlosti kot pri 4K zaslonih potrebujejo še dodatne osvetlitvene enote.

Dejali so še: “33 milijonov OLED pik na vsakem 8K OLED zaslonu ustvari bolj delikatno in neprekosljivo kakovostne slike, ki so že zelo cenjene v UHD televizijski industriji. OLED televizorji so dobro poznani po svoji vrhunski kakovosti slike s popolno črno barvo, bolj naravnimi barvami in širšim kotom gledanja.” Po čemer lahko sklepamo, da se tehnološki gigant z razvojem visoko ločljivostnih OLED zaslonov še dolgo ne bo ustavil.

Priporočamo še ogled posnetka:

Če želiš izvedeti še kaj več o novih zaslonih, si preberi članek o microLED zaslonih .

Viri:

Komentarji

Ingrid Mirnik

Ingridine sanje so, da bi se njeno sklanjano ime slišalo normalno.
Navdušuje se nad tehnologijo, športom, psihologijo, sladicami, kavo, hribi, lepimi razgledi, vesoljem,v bistvu nad vsem kar niso špageti.
Je odvisnica od športa, ki ji nikdar ne zmanjka energije. Do cilja pa jo vleče moto: »Hitreje delam, hitreje končam, hitreje bom jedla.«
Ingrid Mirnik

Latest posts by Ingrid Mirnik (see all)

Ingrid Mirnik

Ingridine sanje so, da bi se njeno sklanjano ime slišalo normalno. Navdušuje se nad tehnologijo, športom, psihologijo, sladicami, kavo, hribi, lepimi razgledi, vesoljem, v bistvu nad vsem kar niso špageti. Je odvisnica od športa, ki ji nikdar ne zmanjka energije. Do cilja pa jo vleče moto: »Hitreje delam, hitreje končam, hitreje bom jedla.«