Kaj je ASUS ROG Phone?

Tajvanski ASUS je pred kratkim predstavil pametni telefon ASUS ROG, ki je namenjen resnejšim igralcem mobilnih iger. V preteklosti so to poskušali že pri RAZERju, a nas je t.i. RAZER Phone na večini področij razočaral. Letos tudi kitajski Xiaomi z modelom Black Shark cilja na igričarje. ASUS se bo tako moral precej potruditi, da bo na vedno bolj nasičenem trgu kupce uspel prepričati, da je njihova naprava prava za njih.

Ker odlične specifikacije najdemo v vsakem dražjem pametnem aparatu, so pri ASUSu šli korak dlje in procesor Snapdragon 845, ki ga najdemo vrhu letošnje ponudbe, “navili” do skoraj treh gigahercov (v večini “navadnih” telefonov je omejen na 2,8 GHz). Vgradili so še razkošnih osem gigabajtov delovnega pomnilnika in 128 ali 512 gigabajtov spomina. Velika 4.000 mAh baterija bo naše igranje iger zmožna poganjati še pozno v noč. A pri nadpovprečni surovi moči in izvrstnih specifikacijah se zgodba šele prične.

Takoj ko ASUSovo novost zagledamo, nam je jasno, da gre za igričarjem namenjeno napravo. Ostre linije in vpadljiv dizajn krasi še RGB osvetljen logo na zadnji strani, ki se ga bo s programsko opremo dalo osvetliti v katerikoli barvi. Na sprednji strani nas pozdravlja AMOLED zaslon, ki sliko prikazuje v FullHD ločljivosti pri 90 Hz. Glavna novost pa sta kar dva vhoda tipa C, pri čemer eden služi za priklop raznoraznih “gejmerskih” dodatkov.

Telefonu je priložen dodatek, ki z ventilatorjem aktivno hladi segreto drobovje, na voljo pa so še drugi zanimivi dodatki. Eden najzanimivejših je dodatek, ki ROG Phonu doda fizične gumbe za igranje iger in ga tako spremeni v prenosno konzolo. Dokupiti se da tudi dodaten ekran z ohišjem, v katerega vstavimo telefon in tako dobimo dvozaslonsko napravico, ki zelo spominja na ročne Nintende. Manj zanimiv je še dok, s katerim telefon povežemo z ekranom in ga uporabljamo kot namizni računalnik (zelo podobno Samsungovemu DEXu).

Očitno je, da so se pri ASUSu projekta izdelave igričarskega telefona lotili z velikimi ambicijami in dejansko jim je uspelo ustvariti izdelek, ki predvsem z zanimivimi dodatki privablja veliko pozornosti. Ali bodo kupci telefon ASUS ROG sprejeli, je odvisno predvsem od tega, koliko bo njegova cena ob začetku prodaje čez nekaj mesecev. Domnevamo, da bo naprava stala med 800 in 1000 evri, kar je precejšen znesek, ki pa je glede na aktualne trende in številne zanimive in inovativne ideje in dodatke lažje sprejemljiv.

Komentarji

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)

2 misli o “Kaj je ASUS ROG Phone?

Komentarji so onemogočeni.