iPhone XI in “obrnjeno” brezžično polnjenje

Apple že več let ni tisto podjetje, ki neustrašno preizkuša in inovira. Postali so skorajda konzervativni, kar se pozna tudi na njihovih prodajnih rezultatih; kupci očitno niso navdušeni nad kupovanjem izdelkov, ki so na las podobni prejšnji generaciji. Kljub temu je vpliv ameriškega velikana očiten; ko so oni vgradili “notch”, so ga nenadoma začeli uporabljati vsi. Ko so izpustili vhod za slušalke, je industrija sledila. Ko so prvič vgradili čitalec prstnih odtisov, so ga nenadoma želeli imeti vsi. Čeprav na nobenem področju niso prvi, so zelo pogosto tisti, ki nov trend približajo množicam. In zelo verjetno se bo tako zgodilo tudi z “obrnjenim” brezžičnim polnjenjem, ki naj bi ga Apple vgradil v iPhone XI.

Kjer se je vse začelo …

Obrnjeno brezžično polnjenje smo prvič zasledili pri Huawei-ju. Njihov Mate 20 Pro je omogočal, da smo z njim brezžično polnili druge naprave. Letos je funkcionalnost uvedel tudi Samsung pri liniji S10. “Obrnjeno” brezžično polnjenje je morda sicer res “kul” in priročno, a hkrati tudi neverjentno počasno in neučinkovito. Uporabno je predvsem za polnjenje brezžičnih slušalk, ki imajo škatlico, ki takšno polnjenje omogoča.

Novi Airpodsi

Verjetno ste že zasledili, da je Apple pred kratkim predstavil “nove” Airpodse. Ti navzven delujejo povsem identično, imajo pa nekaj manjših nevidnih nadgradenj in – novo škatlico za polnjenje. In ta, uganili ste, omogoča brezžično polnjenje. Vse to se sklada z govoricami, da bo novi iPhone takšne vrste polnjenje omogočal. Zanimivo bo videti, kako bo Apple potrošnikom predstavil to novost. Jo bodo skušali prodati kot lastno inovacijo? Verjetno. Bo trg sledil? Skoraj gotovo.

Dobra novica!

Zelo dobra novica za vse pristaše iPhonov pa je tudi to, da naj bi imel iPhone XI ravno zaradi “obrnjenega” brezžičnega polnjenja (in njegove neučinkovitosti) večjo baterijo. Apple je leta krčil to pomembno komponento, saj so procesorji postajali vedno bolj učinkoviti in se je telefon nekako prebil čez dan tudi s precej skromno odmerjeno velikostjo akumulatorja. Z uvedbo neučinkovitega “obrnjenega” brezžičnega polnjenja to več ne bo mogoče. Upamo, da Apple letos res ne bo skoparil na tem področju; z njihovo odlično optimizacijo bi večja baterija pomenila, da bo iPhone XI res dolgoživ. In to je že razlog za veselje.

Vir slike: Cult of Mac

Komentarji

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)