iPhone SE 2 se bliža

Apple je ocenjevalcem in novinarjem poslal povabilo na dogodek 27. marca, kjer naj bi velikan predstavil svoje nanjnovejše naprave nižjega ranga. Lani smo dobili cenejši iPad, letos pa pričakujemo novo generacijo iPhone SE.

iPhone SE je ena od Applovih najpopularnejših naprav, ki za ugodno ceno ponuja solidne specifikacije. Je ena najboljših možnosti za ljudi, ki jim applov operacijski sistem ustreza, a ne želijo zapraviti celega premoženja za najnovejše iPhone. Ker je trenutno dostopna različica na trgu že skoraj dve leti, naj bi zdaj tudi Applovi sledilci s tanjšimi denarnicami končno dobili konkretno nadgradnjo.

Govori se, da bo dizajn ostal v osnovi enak. Pričakujemo torej lahko ohišje, ki bo spominjalo na pet let stari iPhone 5, a naj bi se stanjšali predvsem robovi okoli zaslona. Na zadnji strai telefona naj bi kovino v celoti zamenjalo steklo, kar pomeni, da lahko pričakujemo tudi brezžično polnjenje. Procesor bo A10, torej isti kot v lanskem iPhonu 7. Ker gre za majhno napravo, bo ločljivost zaslona po vsej verjetnosti ostala enaka (640×1136), kar je za leto 2018 precej pod povprečjem. Ampak hej, saj Apple tudi v vrhu svoje ponudbe (iPhone 8) še vedno uporablja le HD ločljivost…

Pred nekaj dnevi se je na spletu pojavil videoposnetek, ki naj bi prikazoval prihajajoči iPhone SE 2. Vidimo lahko napravo, ki zelo spominja na iPhone X v manjšem ohišju. Zaslon je brez robov z izjemo značilnega izreza na zgornjem koncu, ostrejši robovi pa spominjajo na dizajn prve generacije iPhona SE. Čeprav je video videti pristen, je verjetnost, da bo SE 2 dejansko tak, zelo majhna. Applu namreč prodaja iPhona X ne gre najbolje od rok (prodali naj bi precej manj od pričakovanega), zato bi se s splavitvijo cenejše naprave, ki bi bila na las podobna “desetki”, le ustrelil v koleno.

Pričakujemo lahko torej nekoliko spremenjen dizajn in boljšo zmogljivost, za privlačne robove pa se bomo po vsej verjetnosti morali obrisati pod nosom. Ampak glede na ceno, ki naj bi se gibala okoli pol tisočaka, se da tudi z debelejšimi robovi preživeti.

Komentarji

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)