iPad Pro Bendgate

Apple trenutno ni v najboljši situaciji. Prepoved prodaje iPhonov na Kitajskem in v Nemčiji in poročila o domnevnem hudem padcu števila prodanih iPhonov so zamajala mogočno korporacijo. Čeprav so napovedi, da se Applu bliža konec, pretirane, ni pretirano trditi, da ima Apple dovolj slabih novic za precej časa. Nov škandal, ki sliši na ime iPad Pro Bendgate, pa kaže, da jih zaenkrat še ne bo konec. Kupci najnovejše Applove tablice namreč poročajo, da se tablica vse prelahko zvije.

Neslavna zgodovina

Se še spomnite neslavnega Bendgate-a iz časa iPhona 6 in 6 Plus? Predvsem večja različica se je zaradi uporabe tankega ohišja, narejenega iz mehkega aluminija, zelo lahko zvila. Že nošnja v hlačah je lahko pustila trajne posledice. Apple je naslednika izdelal iz boljše kovine in vsi smo verjeli, da so se v Cupertinu iz preteklih napak dovolj naučili. Zdaj je videti, da smo bili naivni. Vse več uporabnikov iPada Pro 2018 namreč poroča o zvitih tablicah, ki so se zvile ob vsakdanji uporabi in med nošnjo v torbah. In že se je pojavil nov škandal, iPad Pro Bendgate.

Stara novica?

Znan youtuber JerryRigEverything je že v začetku novembra objavil video, v katerem testira kvaliteto izdelave iPada Pro. Nova tablica se prelomi takoj, ko jo začne z rokami upogibati. Čeprav je bil video objavljen že pred meseci, so se pritožbe nad kvaliteto izdelave začele šele ob koncu lanskega leta. Apple je javno priznal, da se novi iPad Pro z lahkoto upogne. Nenavaden pa je njihov odziv. Trdijo, da je upogibanje prestižne tablice “normalno”.

Mnogi verjamejo, da je tablica naprava, ki jo uporabljamo v okolju, kjer je nenamerno zvijanje ohišja malo verjetno. Test vzdržljivosti, na katerem je iPad Pro 2018 pogrnil, so tako na hitro odpisali. Čas je pokazal, da je tako slaba vzdržljivost novega modela vseeno problematična; nad kvaliteto izdelave starejših modelov se ni pritoževal nihče. Čeprav se Apple problema zaveda in iPad Pro Bendgate javno priznava, je njihov odziv vseeno neprimeren in najbolj problematičen v celotni aferi. Če torej imate novi iPad Pro, pazite nanj. V nasprotnem primeru boste ostali praznih rok, ker Apple svojih napak pač ne priznava z lahkoto.

Vir slike: Notebookcheck

Komentarji
Oskar Sokolov

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)