Huawei MediaPad T3 10

Huaweijeva tablica MediaPad T3 10 sicer spada v srednji cenovni razred, a dobite elegantno ohišje s solidnimi specifikacijami. Nič zares ne izstopa, ampak vse deluje kot mora. Če tablico potrebujete predvsem za brskanje po spletu in nezahtevna opravila, je MediaPad T3 10 odlična izbira. Ob preizkušanju sva na splošno dobila dober vtis, čeprav ni nobena lastnost pretirano izstopala kot resnično izvrstna. Prav to pa je dobra stran te tablice, kajti za večino kupcev je pomembno predvsem to, da naprava deluje kot mora in nima nekih zelo slabih lastnosti, ki bi lahko doživetje ob uporabi pokvarile.

Baterija

Prva stvar, ki sva jo opazila, ko sva začela preizkušati tablico, je bilo dolgotrajno polnjenje. Bila je namreč skoraj prazna, zato sva jo najprej morala napolniti, a temu kar ni bilo konca. Skoraj 5 ur je minilo, preden je bila popolnoma pripravljena za uporabo, kar je treba vzeti v zakup preden se odločite, da bo vaša. Vedno pa je možnost, da tablico polnite ponoči in tako prihranite nekaj muk. Sama baterija ni ravno med največjimi, a kljub temu zdrži okoli 7 ur, če z njo brskamo po spletu. Ob igranju malce zahtevnejših igric je poraba baterije skokovito poskočila, tako da je zdržala le nekaj ur. Preseneča pa, ko ni priključena na wi-fi, saj takrat baterija ob normalni uporabi (do 5 ur na dan) zdrži tudi več dni. Če povzamem ni nič posebnega, enostavno dobra.

Zaslon

9,6 palični IPS HD zaslon resolucije 800×1280 navduši s svojimi čistimi živimi barvami, ki obenem niso preveč poudarjene, kot lahko zasledimo pri drugih tablicah podobnega cenovnega ranga. Med uporabo pod različnimi tipi svetlob se sicer da zaznati prevlado modre barve, ki pa je posledica vgrajenega modrega filtra, ki omogoča da se oči ob dolgotrajni uporabi ne utrudijo. Misliva, da ni potrebno posebej poudarjati, da je zaslon na dotik. Sonce uporabniško izkušnjo tablice omeji, a je vidljivost zaslona pri ne prevelikih kotih še vedno zadovoljiva. Predvsem pa da zaslon na tablici uporabniku vtis, da ima v rokah tablico višjega cenovnega razreda.

Zvočnik je jedrnato povprečen. Ob majhnih glasnostih se še nekako obnese, pri višji glasnosti pa postane zvok zelo popačen in na trenutke malo hreščeč. A tablica seveda ni namenjena predvajanju glasbe, ob igranju igric pa glasba v ozadju nima nekega velikega pomena oz. se ne sliši slabše kvalitete zvoka.

Kamera

Sprednja kamera nudi 2 megapiksla resolucije, medtem ko boljša, zadnja premore 5 megapikslov. Sprednji nisva posvečala večje pozornosti, ker ni najboljša, vsekakor pa dosti za kak hiter skype videoklic. Zadnja je kljub razmeroma nizki resoluciji presnetljivo spodobna za tablico. Če bi jo res radi uporabljali za slikanje, vseeno priporočava telefon ali kar fotoaparat, kajti slikanje in snemanje postaneta z veliko napravo težavna. Za kaj hitrega in spontanega, ko ni pri roki nič drugega pa bo, sploh v dobri svetlobi in v mirnih rokah, zadoščala.

Hitrost

Prva stvar, ki sva jo opazila, ko sva jo začela uporabljat je ta, da je bila res presenetljivo hitro odzivna. Ste kdaj prejeli v roke tablico, ki se je tako počasi odzivala, da ste izgubili živce? No, tega pri tej tablici res ne boste opazili, saj je preklapljanje med aplikacijami, brskanje po internetu in pošti, ter ostalimi vsakodnevnimi opravili res hitro. Zato poskrbi 4 jedrni Qualcomm Snapdragon 425 1.4 GHz procesor, ki se zdi kot nalašč za večopravilnostno rabo. Šele ob igranju zahtevnejših iger in posledično večji obremenitvi se začuti manjše pomanjkanje procesorske moči, saj je počasnejše tako nalaganje, kot operacije znotraj aplikacij.

Zunanji izgled

Zadnja stran je narejena iz enega kosa aluminija, ki daje premium občutek, lahko pa jo izberete v kovinsko sivi ali zlati barvi. Ohišje je iz čistih linij in z rahlo zaobljenimi koti, uporaba in držanje pa dobra, čeprav je za manjše roke upravljanje z eno roko že kar težavno. Vedno je treba paziti, da zaradi tankih robov ob držanju ne pritisnemo kaj nepotrebnega. Tablica je z 8 mm debeline razmeroma tanka in predvsem lahka. Ima 460 gramov in je lažja od primerljivih naprav. Poseben je tudi zaslon, ki ima razmerje 16:10 in zato daje bolj kvadratasto obliko v primerjavi s konkurenco. Vsekakor pa izstopa elegantnost in občutek, da je tablica narejena kvalitetno, kar je (sploh za prvo izkušnjo) precej pomembno. Poleg tega pa dobite občutek, da niste kupili neke šare.

Cena

Tablica spada v srednji cenovni razred, pri večini slovenskih proizvajalcev pa se cena giblje okoli 170 €. Pri tem je treba povedati, da za to ceno dobite zares veliko. Seveda niso vse stvari optimalne, saj je nenazadnje iz srednjega cenovnega razreda. Je pa tablica odlična za tisto kar je bila zasnovana, torej za opravljanje vsakodnevnih opravkov, brskanje po internetu, socialnih omrežjih ali branje novic.

Ocena 7/10

Iskrena zahvala Agenciji Sidera, ki nam je omogočila test tablice. Test za Huawei P20 pa si lahko preberete tukaj.

Žan Magerl in Sara Mikac

Komentarji

Sara Mikac

Tehnologija, tehnološki napredki in novosti so stvari, ki so jo zmeraj zanimale. Kot študentka Družboslovne informatike pa je ta zanimanja lahko dopolnila še z znanjem. Želi izvedeti kako narediti svet boljši in je tako zmeraj na tekočem z najnovejšimi tehnologijami in odmevnimi novicami iz sveta računalništva.
Sara Mikac

Sara Mikac

Tehnologija, tehnološki napredki in novosti so stvari, ki so jo zmeraj zanimale. Kot študentka Družboslovne informatike pa je ta zanimanja lahko dopolnila še z znanjem. Želi izvedeti kako narediti svet boljši in je tako zmeraj na tekočem z najnovejšimi tehnologijami in odmevnimi novicami iz sveta računalništva.