Huawei Mate 20 Pro – “all inclusive”

Huawei P20 Pro, ki ga je Huawei predstavil spomladi, je bil velik hit. Predvsem na račun trojne kamere in obsežnega oglaševanja (ki se je v glavnem sklicevalo prav na sistem kamer) so uspeli doseči široko prepoznavnost. Mate linija je nekoliko manj znana Huaweijeva linija. Tako kot serija P se tudi Mate 20 deli na “navadni” pametni aparat in “Pro” različico, ki za dodaten denar ponuja dodatne ugodnosti.

Kamera – glavni adut

Mate 20 Pro stavi na podobne adute, ki so P20 Pro pripeljali do slave, hkrati pa se jih trudi še izboljšati. Tako so v Mate 20 (Pro) vgradili sistem trojnih kamer, ki pa so ga še dodatno izboljšali. Namesto črnobele kamere (ki je, roko na srce, skoraj nihče ne bo pogrešal) so vgradili novo, širokokotno lečo. Tako kot LGjev V40 se tako Mate 20 (Pro) pohvali z izbiro med širokokotno in “telephoto” lečo. Seveda se kamera še vedno močno naslanja na umetno inteligenco, ki naj bi bila še bolj napredna in bi namesto nas celo prestavljala med “navadno” in širokokotno lečo. Upajmo, da se jim celoten eksperiment posreči bolje kot LGju z napravico V40, ki je ostal pri dobrem konceptu in skorajda smešno slabi izpeljavi.

Seveda sta tako Mate 20 kot Mate 20 Pro na voljo v značilni “twilight” barvi, ki je že skorajda zaščitni znak Huaweija. Oba imata ogromne baterije (4000 in 4200 mAh), a ima Pro različica še nekaj trikov, ki se trudijo upravičiti razliko v ceni. Različica Pro se tako lahko pohvali z bralnikom prstnih odtisov, ki je skrit pod zaslonom. S tem je to prva “mainstream” napravica s to inovacijo, za kar si vsekoakor zasluži nekaj dodatnih točk. Prav tako se Mate 20 Pro lahko pohvali z naprednejšo prepoznavo obraza z različnimi tipali. Ali je to, glede na podzaslonski čitalec prstnih odtisov, sploh pomembno, je drugo vprašanje. Sploh zato, ker dodatna tipala “notch”, ki je na “navadni” Mate dvajsetki zelo majhen, konkretno povečajo.

Bo Mate 20 novi hit?

Morda najbolj inovativna domislica tega kitajskega velikana je omogočanje brezžičnega polnjenja drugih naprav, ki jih položimo na hrbtno stran Mate-a 20 (Pro). Glede na ogromne baterije, ki naj bi jim pomagal tudi napredni sofrware, je ideja zelo zanimiva, čeprav gre do neke mere nedvomno za precej neuporabno fasado. Tudi oblika Mate-a 20 (Pro) je precej manj unikatna od letošnje serije P, ki je imela določeno unikatno noto. Tako tokratni novinec bolj spominja na zunajzakonskega otroka kitajskega neznanca in Samsunga. Ali bo to ustavilo kupce? Ne vem. Verjetno odvisno od tega, kako bo Huawei novo napravico oglaševal.

Vir slike: Daily Express

Komentarji
Oskar Sokolov

Oskar Sokolov

Dijak. Od malega je obseden s tehnologijo. Zanima ga vse od pametnih ur do dronov, njegovo področje pa so pametni telefoni. Kot otrok je ob nizkem "budžetu" razvil smisel za iztiskanje zadnje kapljice moči iz rabljenih telefonov, od koder tudi izvira njegovo zanimanje za prilagajanje mobilnih OS-ov.
Oskar Sokolov

Latest posts by Oskar Sokolov (see all)