Hiše Jelovica (2. del) – Napredne življenjske rešitve

Vsi stremimo k lažjemu, boljšemu, varčnejšemu in predvsem hitrejšem življenju. Pri podjetju Hiše Jelovica z njihovo natančnostjo, izvedbo in novimi tehnologijami poskrbijo, da v vašem toplem domu ne manjka prav ničesar. Kako to dosežejo, katere inteligentne sisteme uporabljajo in koliko morate odšteti za vašo sanjsko hiš, si poglejmo v prispevku.

Za prvi del, kjer je v splošnem smislu opisano podjetje Hiša Jelovica in njihov načrt glede Hiše 2030, si poglejte s klikom na slednjo povezavo: Hiše Jelovica (1. del).

INTELIGENTNI SISTEMI

Prav vse objekte Hiš Jelovica zaznamujejo izredno pametni tehnološki sistemi, ki se najbolj odrazijo v Aktivni Hiši in Hiši 2030.  Pametne hiše uporabljajo krmilnike, povezane z internetom, za daljinsko spremljanje in upravljanje posameznih naprav in sistemov, kot so razsvetljava, ogrevanje, prezračevanje in drugo. Njihovo delovanje lahko nadzoruje tako operacijski sitem Android kot IOS. Najbolj znana oziroma željena tehnologija je samodejno odpiranje in zapiranje žaluzij. Tehnologija namreč deluje na principu merjenja vpadne svetlobe na žaluzije in okno. Merilci se nato v skladu s podatki odzovejo z avtomatskim dvigom ali zaprtjem žaluzij. Denimo, da je svetlobe preveč in da se vam sončna svetloba odbija od elektronskih naprav ali ogledal, bo sistem spustil žaluzije in prižgal vaše dnevne luči.

Pameni sistem zatemnevanja. Vir: Axis

Kar se tiče zabave in elektronskih naprav je v Hišah Jelovica za to dodobra poskrbljeno. Že s prej omenjenima operacijskima sistemoma lahko upravljate vso komunikacijsko, avdio in vizualno vsebino.

Varnost je kljub vsemu vendarle na prvem mestu, zato s pametnimi sistemi nadzora s kamerami, alarmnimi sistemi in simulacijami prižiganja in ugašanja luči ni straha za skrb. Simulacija seveda deluje na podlagi prej pripravljenih podatkov v nekem programu, ki se pošiljajo na nadzorno ploščo v hiši, ki proces sproži.

 

Avtomatizacija pametne hiše. Vir: CTA

ZA ZELO ZANIMIVE PRISPEVKE POVSEM NOVE RUBRIKE “KAKO DELUJE” KLIKNITE NA POVEZAVO: KAKO DELUJE.

»TOPLOTNI TUNEL«

Prav posebno in zelo varčno obliko ogrevanja pa ponuja Hiša 2030, ki s tako imenovanim »toplotnim tunelom« skrbi za čim manjšo energijsko porabo vašega doma. Premični tunel se pomika preko glavnega dela hiše tako, da je v zimskem času, ko je sonce odprt, v poletnem času pa zaprt. A ne samo to, tudi klimo in ogrevanje vam prilagaja glede na zunanje temperature in osvetljenost vaše hiše. Za nazornejši prikaz si poglejte spodnji sklop slik o delovanju toplotnega tunela.

               

Prikaz toplotnega tunela.  Vir: HIšeJelovica

Hiše tega vrhunskega slovenskega podjetja so razkošju in načinu ponujenih življenjskih rešitev primerne. Za moderno in tehnološko dovršeno hišo boste morali odšteti od 60.000 eur pa vse do 180.000 eur. Vse pa je seveda odvisno od modela hiše, lokacije in pa vseh pametnih sistemov, ki jih želite imeti. Za podrobne cene in podatke lahko kliknete na Hiše Jelovica.

Inteligentni sistemi in varnost ter udobje so besede, ki bodo, pa tudi že zaznamujejo bivalno prihodnost in vizijo. Pri podjetju Hiše Jelovice se zelo trudijo izboljšati vaš vsakdan in vam omogočiti razvoj skupaj s tehnologijo prihodnosti. Torej, če želite novo hišo, če imate ambicije po pametnih sistemih in elektronskih napravah ter če je vaš žep dovolj globok, potem le vključite Hiše Jelovice v vaš izbor pri nakupu hiše.

 

 

 

 

Viri:

Komentarji
Aljaž Krajnc
Follow me

Aljaž Krajnc

Dijak, zanima se za nove tehnologije, podjetništvo in prihodnost. Rad piše članke in izvaja javne predstavitve ter skozi tehnologije spoznava rešitve do lažjega in boljšega življenja ljudi.
Aljaž Krajnc
Follow me

Latest posts by Aljaž Krajnc (see all)

Aljaž Krajnc

Dijak, zanima se za nove tehnologije, podjetništvo in prihodnost. Rad piše članke in izvaja javne predstavitve ter skozi tehnologije spoznava rešitve do lažjega in boljšega življenja ljudi.