Grasshopper – nova aplikacija za učenje programiranja

Danes je izšla nova kreacija inženirjev iz Googlovega inkubatorja Area 120. Tokrat v vlogi aplikaciji za učenje programiranja, imenovana Grasshopper. Trenutno aplikacija podpira učenje pisanja kode v programskem jeziku JavaScript, saj JavaScript uporablja okoli 70 % današnjih profesionalnih programerjev. Njihov cilj je predvsem, da nadobudne programerske začetnike seznanijo z osnovami in ključnimi koncepti programiranja. Aplikacija naj bi služila kot temeljni kamen, na katerem bi si lahko z nadaljnjimi tečaji ali tabori morebitni interesenti zgradili konkretno programersko znanje.

V izjavi za javnost so dejali: »Programiranje je postalo res zelo pomembna spretnost in prav zaradi tega želimo vsem ljudem omogočiti, da se učijo tisto, kar si želijo tudi takrat, ko nimajo veliko časa.«

V aplikaciji se tako uporabniki srečujejo s številnimi krajšimi zanimivimi programerskimi ugankami, preko katerih se seznanijo z osnovnimi koncepti programiranja, skupaj s terminologijo – funkcije, spremenljivke, nizi, zanke, tabela, pogojni stavki, operatorji in objekti. To je zelo koristno, saj se je med njihovem testnim obdobjem, več kot tretjina uporabnikov prvič srečala s programiranjem. Aplikacija tako tudi omogoča eksekucijo kode, kar poveča zanimanje, saj tako dobiš občutek, da nekaj ustvarjaš, hkrati pa takoj vidiš kje in zakaj se kaj zalomi.

Aplikacija ponuja prijazno uporabniško izkušnjo, saj ne dolgočasi z dolgimi vrsticami nerazumljive kode.
Vir: Techcrunch

Area 120 je tako svoje drugo leto delovanja proslavila še z enim uspešnim projektom. Očitno se je odločitev tehnološkega giganta Googla obrestovala, saj so z vzpostavitvijo projekta obdržali številne mlade in talentirane inženirje, ki bi drugače zaradi sledenja svoji ideji in strasti zapustili podjetje. Seveda ne smemo pozabiti, da Google s tem tudi išče potencialne nove tehnološke izdelke.

Aplikacija Grasshopper je poimenovana in posvečena slavni pionirki računalništva Grace Hopper, s tem pa želijo poudariti, da so vsi programerji na začetku le začetniki. Pomembno je, da vztrajajo in se ne ustrašijo, ko naletijo na zloglasne »hrošče« ampak jih raje vidijo kot izziv.

Vir:

Komentarji
Žan Magerl

Žan Magerl

Poleg tega, da je splošno izjemno razgledan, je tudi človek, ki vsaki stvari želi priti do dna, ugotoviti kako kaj deluje, zakaj je takšno kot je in ali bi to lahko izboljšali. To pomeni, da se bo čisto spustil v stvar, ki mu je trenutno padla v oči, in ne bo nehal, dokler ne ugotovi vsega, kar je za ugotoviti o določeni temi.
Verjetno bi ga lahko z eno besedo povzeli kot radovednega.
Žan Magerl

Latest posts by Žan Magerl (see all)

Žan Magerl

Poleg tega, da je splošno izjemno razgledan, je tudi človek, ki vsaki stvari želi priti do dna, ugotoviti kako kaj deluje, zakaj je takšno kot je in ali bi to lahko izboljšali. To pomeni, da se bo čisto spustil v stvar, ki mu je trenutno padla v oči, in ne bo nehal, dokler ne ugotovi vsega, kar je za ugotoviti o določeni temi. Verjetno bi ga lahko z eno besedo povzeli kot radovednega.

Ena misel o “Grasshopper – nova aplikacija za učenje programiranja

Komentarji so onemogočeni.