God of War – Recenzija

V petek 20. aprila je bilo izdano že osmo nadaljevanje v franšizi God of War. Protagonist igre je še vedno Kratos, ubijalec bogov, na svoji pustolovščini pa tokrat ni sam. Spremlja ga namreč še njegov sin Atreus, ki ga mora voditi in zaščititi. To je velika (in zelo dobrodošla) sprememba od prejšnjih iger v franšizi, saj smo Kratosa prej poznali kot krutega in nasilnega bojevnika, željnega maščevanja, sedaj pa mora postaviti dober zgled za sina, ki ga vzgaja. V tej igri je tako naš protagonist bolj umirjen in čustven, kot bi si ga lahko kadarkoli prej predstavljali. Kljub temu pa je to vseeno še vedno God of War igra in je tudi obdržala najboljše značilnosti svojih predhodnic – nore boje z neverjetnimi bitji in še bolj dih jemajočimi animacijami kot kadarkoli prej.

Zgodba

Za razliko od prejšnjih God of War iger, ki so temeljile na grški mitologiji, je ta del povezan s skandinavsko mitologijo. Po uničenju grškega sveta in zadnjim bojem z Zeusom, Kratos zdaj s svojim sinom Atreusom preživlja mirnejše dneve v gozdu na severu. Njun cilj je, da izpolnita zadnjo željo Faye, Kratosove druge žene in Atreusove matere, ki je, da odneseta njen pepel na vrh najvišje gore v skandinavskih devetih kraljestvih.  Čeprav Kratos meni, da njegov sin še ni pripravljen za to pot, pa sta nanjo prisiljena, saj izvesta, da neživa bitja zavzemajo zemljo, na kateri živita. Ta pot seveda ni lahka, tudi sinovo odraščanje in odkrivanje njegovih moči pa se pokaže kot kar velik problem na njuni pustolovščini.

Kratos in Atreus Vir: GameSpot

Igralna izkušnja

Kot prejšnje igre iz franšize, je tudi ta v tretjeosebnem slogu, razlikuje pa se v tem, da so posnetki neprekinjeni, brez nenadnih rezov. Namesto dveh rezil, ki jih je Kratos uporabljal prej, ima sedaj sekiro, ki jo lahko meče v nasprotnike, z njo pa lahko proizvede tudi nekakšno strelo. Pri boju uporablja tudi ščit. Kratos pa na tej avanturi ni sam, pomaga mu tudi sin Atreus, ki ga igralec lahko včasih upravlja. Kljub temu, da ima igra nek glaven cilj, kateremu mora igralec slediti, je zelo odprta za raziskovanje.

God of War ima nepričakovano in netipično zgodba, ki so ji dodane odlične animacije in grafika. Ko k temu dodamo vse elemente boja, zaradi katerih so igre iz te franšize postale popularne, dobimo eno najboljših iger letos in verjetno najboljšo God of War igro, ki je bila kadarkoli izdana.

Boj v igri. Vir: BGR 

Viri

Komentarji

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi.
Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.

Latest posts by Nik Leban (see all)

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi. Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.