Garmin Vivofit 4

Garminov merilnik aktivnosti Vivofit 4 je odličen spremljevalec za 24 ur na dan, vsak dan. Neverjetno dolga doba baterije je glavna specifikacija, ki navduši. Imamo namreč vedno več naprav, ki jih moramo napajati, Vivofit 4 pa preprosto vzamemo iz škatle in dobri smo za leto dni. Ko se baterija izprazni, jo lahko zamenjamo kar sami doma, saj ima vgrajeno navadno baterijo, ki se uporablja v ročnih urah.

K dejstvu, da merilnik lahko uporabljate dobesedno skozi ves dan, pripomore tudi vodoodpornost, torej ga imate lahko na zapestju med tuširanjem in plavanjem.

Vivofit 4 nima vgrajenega merilnika srčnega utripa in GPS-a, zato tudi ima tako dolgo življenjsko dobo baterije. To pa seveda pomeni, da ni najboljši za merjenje intenzivnejših aktivnosti, kot so tek, plavanje, kolesarjenje itd. Ker nima GPS-a ni popolnoma natančen pri merjenju prehojene (ali pretečene) razdalje, a z nastavitvijo dolžine koraka lahko to izboljšamo. Za nekatere slaba lastnost je tudi to, da nima možnosti prikazovanja obvestil iz telefona, a če želimo le napravo, ki nam oriše naše zdravje in aktivnost, to niti ni potrebno. Naprava meri tudi spanje, ampak ne tako natančno kot merilniki, ki merijo tudi srčni utrip, saj lahko našo kvaliteto spanja ocenjuje le na podlagi premikanja.

Vivofit 4 zmore vse funkcionalnosti, ki jih premorejo standardni merilniki aktivnosti. Šteje korake, opominja za aktivnost, nastavimo pa lahko tudi dnevne cilje za število korakov na podlagi levela aktivnosti, tako da pomaga na poti do bolj zdravega načina življenja. Omogoča pa tudi kaj zahtevnejšega, če ga povežemo s pametnim telefonom. Tako lahko meri spalne navade, hitrost teka in prikaže pretečeno pot ter srčni utrip. Ima tudi funkcijo Move IQ, ki napravi omogoča, da zazna kdaj začnemo z intenzivnejšo aktivnostjo. Na primer preidemo iz hoje v tek.

Vivofit 4 s svojim majhnim zaslonom vir

Majhen barvni zaslon, ki je vedno prižgan, prikazuje tudi čas, torej lahko Vivofit uporabljamo kot uro. Dodatne možnosti vključujejo štoparico, odštevalnik in več alarmov. Vredno pa je tudi omeniti, da lahko prikazuje vreme. Vse to je mogoče upravljati le z enim gumbom pod majhnim zaslonom, ki preprosto preskakuje med prikazi ure, korakov, kalorij itd. Obstaja tudi možnost, da izgled informacij po svoji želji malo spremenimo ali celo nastavimo svoj zapis in tako napravi dodamo osebno noto. Še dodatno pa lahko izbiramo med različnimi barvami pasov in ohišja. Merilnik za svoj nizek cenovni rang (79 $) ponuja pestro paleto možnosti in je izredno primeren za ljudi, ki želijo osnovne informacije o svoji aktivnosti in spanju, predvsem pa ne želijo naprave, ki jo bi morali polniti in skrbeti, do kdaj bo zdržala baterija.

Komentarji

Sara Mikac

Tehnologija, tehnološki napredki in novosti so stvari, ki so jo zmeraj zanimale. Kot študentka Družboslovne informatike pa je ta zanimanja lahko dopolnila še z znanjem. Želi izvedeti kako narediti svet boljši in je tako zmeraj na tekočem z najnovejšimi tehnologijami in odmevnimi novicami iz sveta računalništva.
Sara Mikac

Sara Mikac

Tehnologija, tehnološki napredki in novosti so stvari, ki so jo zmeraj zanimale. Kot študentka Družboslovne informatike pa je ta zanimanja lahko dopolnila še z znanjem. Želi izvedeti kako narediti svet boljši in je tako zmeraj na tekočem z najnovejšimi tehnologijami in odmevnimi novicami iz sveta računalništva.