Fortnite – Prvi rojstni dan

Mogoče se vam zdi, kot da je trenutno najbolj popularna igra na svetu Fortnite tu že od nekdaj. V resnici je od njenega izida preteklo le nekaj več kot leto dni. Ta Battle Royale igra je zasvojila vse generacije gamerjev povsod po svetu in v procesu postala ena najuspešnejših video iger v zgodovini.

Uspehi Fortnita

Fortnite-ov razvijalec imenovan Epic Games je imel že v preteklosti nekaj uspešnih iger, ena izmed njih je Unreal Tournament serija. Kljub tem uspehom iz preteklosti pa si pred izidom Fortnita verjetno ni nihče v njihovi ekipi predstavljal, kako bo ta igra spremenila vsakdane mnogih ljudi po svetu. V le enem letu obstoja je Fortnite naštel več kot 125 milijonov igralcev in več kot 1 milijardo Ameriških dolarjev v prihodkih od prodaje kljub temu, da je igro mogoče igrati povsem zastonj.

Rojstnodnevni dogodek

S prvim rojstim dnem tako popularne igre pa pride tudi veliko praznovanje. V Battle Royale načinu igranja je mogoče izpolnjevati določene izzive, ki odklenejo raznorazne dekoracije, ki so v tej igri tako zelo popularne. Po mapi je skritih tudi deset rojstnodnevnih tort, ki jih je potrebno najti, da se ti izzivi sploh odklenejo. Izzivi so zelo raznoliki, skupaj pa omogočijo, da se prelevite v rojstnodnevno podobo in praznujete z drugimi igralci po svetu. Če prizadenete 1000 življenskih točk drugim igralcem, boste s tem odklenili Birthday! Emoticon. Če plešete ob različnih tortah boste pridobili Happy Birthday! sprej, ko pa vam uspe zmagati kar 14 iger, boste s tem dobili 5000 XP točk. Igralci, ki bodo uspešno dokončali vse tri izzive, pa bodo pridobili tudi Birthday Back Bling opravo.

Ena izmed rojstnodnevnih tort. Vir: VG 24/7

Fortnite je imel odlično prvo leto obstoja. Postal je največja zastonj igra na konzolah v zgodovini. Razvijalci razumejo, kakšen uspeh je postal in ga tako ne zanemarjajo ter ga redno posodabljajo in nagrajujejo, edino kar pa me osebno skrbi je, da bodo začeli posodabljati samo zato, da ga posodabljajo.

Viri

Komentarji

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi.
Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.

Latest posts by Nik Leban (see all)

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi. Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.