Eligma

V minulih dneh se je končala še ena množična prodaja žetonov slovenskega start-up blockchain projekta. Eligma napoveduje revolucijo pri nakupovanju in upravljanju osebnega premoženja, da bo to dosegla pa si bo pomagala tako s tehnologijo veriženja blokov kot tudi z umetno inteligenco.

Odkrij, kupi, sledi, prodaj

Eligma bo postala nekakšna spletna trgovina, ki bo spremenila naše navade kupovanja in prodajanja. Njena glavna prednost bo združevanje številnih trgovin na enem mestu. Poleg tega nam bo integrirana umetna inteligenca v iskalcu izdelkov, ki bo v nekaj sekundah pregledala več milijonov produktov, pomagala, da svoj iskani izdelek kupimo v trgovini, ki ga ponuja za najnižjo ceno. V današnjem času lahko namreč privarčujemo čas in kupimo stvari malo dražje, ali pa privarčujemo denar in za to porabimo več časa. Eligma nam bo privarčevala oboje, saj bo poiskala različne ponudbe za določen izdelek, jih med seboj primerjala in nam prikazala najugodnejše.

Temelji platforme Eligma. Vir slike

A Eligma ponuja še več, poleg tega, da bomo lahko izdelke kupovali po najnižjih cenah, nam Eligma omogoča sledenje našega osebnega premoženja s pomočjo blockchaina. V svoj inventar bomo lahko avtomatsko dodali vse izdelke, ki smo jih kupili preko Eligme, lahko pa dodamo ročno tudi izdelke, ki smo jih kupili kako drugače. Prava vrednost Eligme pa se pokaže v naslednjem koraku. Eligma nam bo namreč omogočala, da bo s kombinacijo vrednosti našega izdelka na trgu in vrednosti izdelka, s katerim bi ta izdelek želeli zamenjati, ugotovila najboljši čas, da svoj izdelek prodamo in kupimo njen nadomestek. V primeru, da imamo nekaj let star pralni stroj in ga želimo zamenjati, bomo lahko to storili ob času, ko bomo zato porabili najmanj denarja. Ta proces je avtomatiziran in uporabniku prijazen, saj omogoča transparentno ravnanje z našimi sredstvi in izdelki. Če pa želimo izdelek zgolj prodati, ker ga ne potrebujemo več, lahko to storimo z enim enostavnim klikom in Eligma bo sama zgenerirala in izdelek objavila v trgovini rabljenih izdelkov.

Morda se pri tem vprašate kako lahko Eligma ugotovi vrednost našega rabljenega izdelka? To ji seveda omogoča umetna inteligenca, ki vrednost izdelkov računa na podlagi teh faktorjev:

  • Lokalna tržna cena
  • Zanimanje na lokalnem trgu
  • Stanje izdelka
  • Starost izdelka
  • Cene drugih, podobnih izdelkov ipd.

EliPay

Velika dodana vrednost platforme Eligma je prav transakcijski sistem EliPay. Z EliPay bodo lahko vsi uporabniki kupovali in prodajali izdelke v kriptovalutah, tako na spletu kot v fizičnih trgovinah. Za svojo testno okolje so izbrali BTC City v Ljubljani, ki je tako imensko, kakor tudi realno odlična izbira za tak projekt, saj je v BTC-ju več kot 450 trgovin, 1000 znamk in 21 milijonov letnih obiskovalcev. S sistemom EliPay tako želijo kriptovalute prestaviti iz izmenjalnic v »mainstream« – torej, da bi lahko z njimi kupovali izdelke in storitve.

Za potrebe transakcijskega sistema EliPay so razvijalci Eligme uvedli nov kriptožeton ELI, ki bo predstavljal sredstvo univerzalnega programa zvestobe. Za razliko od obstoječih sistemov, ki se jih poslužujejo številni naši večji trgovci, bo Eligma vse pridobljene bonitete prelila v ELI žetone in jih naložila direktno v našo elektronsko denarnico. Te žetone bomo lahko potem koristili v drugih trgovinah, jih izmenjali za pravi denar ali jih prenesli na kriptomenjalnice in jih izmenjali za kako drugo kriptovaluto. ELI žetone bomo lahko tako prejeli z registracijo na njihovem portalu, s kupovanjem preko njihove platforme, pridobivanjem novih uporabnikov, dodajanjem izdelkov v invertar ipd. Na Eligmi pa jih bomo lahko uporabljali za kupovanje novih izdelkov, uporabljanje »Iskalca izdelkov«, oglaševanje na Eligmi in za mnogo dodatnih stvari.

Prihodnost

Eligma obeta res veliko, saj ima dobro ekipo, dobro idejo in odlične pogoje, ravno sedaj je v svetu namreč čas za projekte kot je Eligma. Kriptomanija se je nekoliko umirila, ljudje so se (upam) vsaj malo spoznali z osnovnimi pojmi blockchaina in čas je, da se vse govorjenje o prihodnosti kupovanja s kriptovalutami prenese v realnost. Vse to in še več, pa bo omogočila prav Eligma. Če si pa želite prebrati še o kakšnem uspešnem slovenskem blockchain podjetju, pa kliknite na to povezavo.

 

Cilji Eligme Vir slike

Na tej povezavi pa si lahko preberite tudi o ostalih uspešnih slovenskih blockchain projektih.

Vir in več informacij o podjetju:

Komentarji
Žan Magerl

Žan Magerl

Poleg tega, da je splošno izjemno razgledan, je tudi človek, ki vsaki stvari želi priti do dna, ugotoviti kako kaj deluje, zakaj je takšno kot je in ali bi to lahko izboljšali. To pomeni, da se bo čisto spustil v stvar, ki mu je trenutno padla v oči, in ne bo nehal, dokler ne ugotovi vsega, kar je za ugotoviti o določeni temi.
Verjetno bi ga lahko z eno besedo povzeli kot radovednega.
Žan Magerl

Latest posts by Žan Magerl (see all)

Žan Magerl

Poleg tega, da je splošno izjemno razgledan, je tudi človek, ki vsaki stvari želi priti do dna, ugotoviti kako kaj deluje, zakaj je takšno kot je in ali bi to lahko izboljšali. To pomeni, da se bo čisto spustil v stvar, ki mu je trenutno padla v oči, in ne bo nehal, dokler ne ugotovi vsega, kar je za ugotoviti o določeni temi. Verjetno bi ga lahko z eno besedo povzeli kot radovednega.