Celjski sejem MIS 2019

Konec minulega tedna je na Celjskem sejmu potekal nov velik tehnološki dogodek. Odvijal se je namreč Mednarodni Industrijski sejem 2019, kjer so se predstavili številni industrijski giganti kot tudi manjša podjetja, ki svojo pot do uspeha še začenjajo. Kako je potekalo in kaj ponudilo pa v prispevku.

 

Kot predstavnik Tehnološke Skupine Maklus sem se sejma udeležil tudi sam, tako da bom iz prve roke povedal, kako so stvari potekale. Mednarodni Industrijski sejem je v štirih dneh obiskalo preko 15.000 obiskovalcev, kar je do sedaj daleč največ. Ker pa industrija doživlja svoje zlate čase se na račun tega oskrbijo tudi tovrstni sejmi. Z ogromnimi razstavnimi prostori in tudi izvrstno kulinarično ponudbo je letos Celjski sejem res prikazal svojo moč.

Ker gre pri industriji in inovativnih rešitvah vedno za osebne preference bom tokrat predstavil tiste tri, ki so večino in tudi mene navdušili najbolj. Začenši z BTS Company, ki je z res ogromnim in barvitim razstavnim prostorom poskrbelo, da jih niste zgrešili. V glavnem pa se ukvarjajo z avtomatizacijo, roboti, industrijskim svetovanjem in strojno obdelavo. Na sejmu pa je oči javnosti najbolj pritegnil avtonomni voz, ki se je brez problema izogibal množici in delil plastenke vode.

Predstavilo se je tudi močno podjetje na področju robotike in avtomatizacije, Yaskawa. Na sejmu so prikazali izjemno sposobnega robota, ki sicer ne more nositi težkih bremen, a je s svojimi hitrimi in natančnimi kretnjami primeren bolj za »mikro« industrijo.

 

Navdušilo pa je tudi podjetje Plastika Trček, ki se ukvarja predvsem z oblikovanjem plastike in 3D tiskom. S 3D tiskalnikom in programom za 3D tisk izdelujejo najrazličnejše popravne dele, prototipe in igrače. Vodja njihovega razstavnega prostora je povedal: »Starim staršem se je odlomila kljuka na zelo starem hladilniku in namesto, da bi zamenjal staro kljuko z novo, kar bi me stalo veliko denarja, sem raje s 3D tiskalnikom za slabih 5 eur natisnil novo in popolnoma po meri«. Tu je dokazal, da je uporaba in namen te nove tehnologije res vsestranska.

 

Celjski sejem je tokrat z Mednarodnim Industrijskim sejmom še enkrat dokazal pomembnost in sposobnost organiziranja prireditev znotraj globalnega trga na visoki ravni.

Komentarji
Follow me

Aljaž Krajnc

Dijak, zanima se za nove tehnologije, podjetništvo in prihodnost. Rad piše članke in izvaja javne predstavitve ter skozi tehnologije spoznava rešitve do lažjega in boljšega življenja ljudi.
Aljaž Krajnc
Follow me

Latest posts by Aljaž Krajnc (see all)

Aljaž Krajnc

Dijak, zanima se za nove tehnologije, podjetništvo in prihodnost. Rad piše članke in izvaja javne predstavitve ter skozi tehnologije spoznava rešitve do lažjega in boljšega življenja ljudi.