BlizzCon 2017 – Povzetek

V petek in soboto 3. ter 4. novembra je v Anaheimu v Kaliforniji potekal tradicionalni, že 11. BlizzCon, konvencija podjetja Blizzard, ki proslavlja njihove igre. Napovedanih je bilo ogromno navdušujočih novic, v tem članku pa bom na kratko napisal najpomembnejše.

Hearthstone

Po pričakovanju je bila napovedana nova razširitev za najbolj popularno videoigro s kartami, imenovana Kobolds and Catacombs. Med odpiralno proslavo je Ben Brode (direktor igre) skozi interaktivno predstavitev napovedal nekaj novih kart ter novo singleplayer kampanijo v kateri mora igralec premagati 8 naključnih NPC-jev.

Overwatch

Za to FPS igro je bilo napovedane veliko nove vsebine. Igralci bodo kmalu lahko tekmovali na novi mapi modelirani po zabaviščnem parku, predstavljena pa je bila tudi Moira – nov DPS Healer hero. Predstavljeni so bili tudi novi skini za druge hero-je.

World of Warcraft

Končno, po mnogih letih prošenj oboževalcev frančize bo igro mogoče igrati brez vseh razširitev na uradnih strežnikih. Tisti, ki pa jih razširitve ne motijo, pa bodo kmalu lahko igrali Battle For Azeroth, ki poveča najvišji level osebe in doda nove kontinente.

World of Warcraft: Battle for Azeroth Vir: Rolling Stone

StarCraft II

Eno največjih presenečenj BlizzCon-a zame je, da bo StarCraft II sedaj mogoče igrati zastonj! Dostop brez plačila bo omogočal preigranje Wings of Liberty kampanije in co-op način igranja.

Heroes of the Storm

V to igro prihajata dva nova hero-ja; Hanzo iz Overwatcha in Alexstrasza iz Warcraft univerze. Blizzard je napovedal tudi velike spremembe pri vedenju in interakciji igre.

Če povzamem, so vse igre razen Diabla dobile novo vsebino, pri vsaki pa napovedi izgledajo odlično. Z veliko brezplačne vsebine kaže tudi, da se je Blizzard osredotočil bolj na vsebino iger kot pa na to, kje vse lahko zaslužijo nekaj dodatnega denarja z mikrotransakcijami kar sam zelo spoštujem. Skratka eden najboljših BlizzConov zadnjih let, če ne kar kadarkoli!

Viri:

Komentarji

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi.
Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.

Latest posts by Nik Leban (see all)

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi. Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.