Zaključek AGDQ 2018 in kako lahko igranje videoiger pomaga bolnim

AGDQ oziroma Awesome Games Done Quick je vsakoletni dogodek na katerem se zbere »speedrunning« družba. To so igralci, ki poskušajo podreti rekorde za dokončanje iger v najkrajšem možnem času. Obstaja ogromno različnih kategorij, velikokrat pa za dosežek želenega uporabljajo tudi glitche, buge in druge napake v igrah, ki jih igrajo. AGDQ vsako leto v živo predvajajo na platformi Twitch. Vse skupaj pa ni le zabava, namen celotnega dogodka je namreč zbiranje denarja za organizacije, ki pomagajo bolnikom za rakom.

V nedeljo, 14.1. se je v Herndonu v Virginiji končal že 9. zaporedni AGDQ. Trajal je en teden, gostoval pa pa je več kot 150 speedrunnerjev, s pomočjo katerih je doniralo več kot 32000 ljudi. Skupaj so za organizacijo Prevent Cancer Fundation zbrali neverjetnih 2263508,19$, kar je za okoli 40000$ več kot lansko leto. Z dodatkom letošnjega dogodka, so Games Done Quick v svoji zgodovini zbrali že 14,5 milijonov ameriških dolarjev.

Čez teden je bilo odigranih mnogo dobrih, pa tudi nekoliko slabših iger. Izpostavil bi zelo napet Resident Evil 7 speedrun, ki ga je Carcinogen z zabavnimi opazkami in dobro razlago svoje taktike še poboljšal.

Je pa tu en speedrun nad katerim sem bil še bolj navdušen. Govorim o Zallard1-u, ki je končal dve igri iz Punch-Out serije naenkrat in to z istim igralnim ploščkom! vse skupaj mu je vzelo le slabih 24 minut.

Naslednji dogodek je poletna verzija dogodka v koncu junija. Vsi, ki bi radi donirali isti organizaciji, lahko to storite TUKAJ.

Viri:

Komentarji

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi.
Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.

Latest posts by Nik Leban (see all)

Nik Leban

Osemnajstletni Nik obiskuje gimnazijo, kjer se je pridružil MaKLuS-ovi ekipi ter sčasoma postal eden glavnih piscev. Tako širi svojo razgledanost, saj ga zanima veliko različnih stvari, med njimi pa ima seveda eno najvišjih prioritet tehnologija, bolj specifično igričarska industrija ter glasba in filmi. Svoj prosti čas porabi večinoma na svoji rolki, z igranjem videoiger ali pa risanjem.

Ena misel o “Zaključek AGDQ 2018 in kako lahko igranje videoiger pomaga bolnim

Komentarji so onemogočeni.